23.11.2017.
Derbi u Subotici
 
Više nije nikakva novost da košarkaši Vršca kubure sa povredama i bolestima. Vest će biti kada tim iz Sterijinog grada bude odigrao meč u kompletnom sastavu što mu nije nijednom pošlo za rukom ove sezone. Taman kada se oporavio Veljković, muke sa zdravljem snašle su sjajnog šutera Mirka Đerića. On u Subotici neće moći da pomogne ekipi, koja je i u prošlom kolu protiv Metalca bila potpuno desetkovana, bez trojice standardnih prvotimaca Glišića, Veljkovića i Mitrovića.

Međutim, trener Vladimir Đokić već nekoliko nedelja ističe da hendikep sa povredama nije alibi, jer Vršac nije bio kompletan ni u prvih pet kola ostvario je pet pobeda.
"Ne prihvatam tezu, kada pobeđujemo onda smo odlični, a kada gubimo onda smo povređeni i bolesni. Muke imaju svi timovi i trude se da ih prevaziđu. Želim da moji igrači i dalje na svakoj utakmici daju maksimum, kao što to rade od početka sezone. U Suboticu idemo na meč sa velikim protivnikom i želim da budemo dostojni tog megdana" - rekao je šef struke Vrščana.

Spartak ove sezone igra u izvanrednoj formi i teško je reći od koga u timu "plavih golubova" preti najveća opasnost.
"Moj prijatelj Nenad Čanak odlično vodi ekipu i svaki igrač je, zahvaljujući njegovom dobrom radu, pun samopouzdanja. Spartak igra agresivno, sa velikim brojem skokova u napadu biće izuzetno teško zaustaviti njihovu tranziciju u napadu. Mi želimo da se subotičkoj publici, koja izuzetno dobro poznaje i voli košarku, predstavimo u najlepšem svetlu" - zaključio je Đokić.