20.11.2017.
Đokić: "Da zaustavimo trio Metalca"
 
Vršac je maksimalno koncentrisan i posvećen pripremi za predstojeći susret sa Metalcem. Gust takmičarski kalendar u ovom trenutku ne ide na ruku Đokićevim momcima koji zbog povreda i bolesti nijedan meč ove sezone nisu odigrali u kompletnom sastavu. Jedina olakšavajuća okolnost je što šef struke Vršca izuzetno dobro poznaje narednog protivnika, u kome je igrački ponikao i koga je trenirao.

"Sticajem okolnosti u padu smo forme i ovo je utakmica u kojoj naša ekipa mora da odreaguje. Daleko od toga da je situacija alarmantna posle jednog poraza u derbiju za koji se ne može reći da je neočekivan, ali siguran sam da ćemo vrlo brzo prevazići situaciju sa bolestima i povredama. Metalac je ekipa sa dvojicom odličnih plejmejkera, Vasićem i Đukanovićem, koji forsiraju agresivnu i brzu igru za koju moramo naći adekvatan odgovor. Naravno izuzetna opasnost preti od Krstovića, prošle sezone nosioca igre Vršca. Ne potcenjujući ostale ova trojica igrača su motorna snaga Valjevaca koje ćemo pokušati da zaustavimo i da zabeležimo pobedu" - kaže šef struke Vrščana.

Ima li nagoveštaja da bi Vršac uskoro mogao biti kompletan?
"Glišić je odradio prvi lagani trening posle povrede, terapije su uspešno obavljene, počeo je sa trčanjem. Nadamo se da će za desetak dana biti sve u redu, ali nećemo žuriti. Sačekaćemo da lekari kažu da je oporavak potpun da bi bez bojazni krenuli sa maksimalnim opterećenjem. Miloš pozitivno razmišlja, raduje se i jedva čeka povratak u ekipu, međutim nećemo rizikovati" - jasan je Đokić.