19.11.2017.
Borac pobedom došao do drugog mesta
 
Utakmicu je prvim košem u dresu Borca otvorio Balaban, nagovestivši da je pravo pojačanje na poziciji centra. Na startu je viđena rezultatska klackalica, niko nije uspevao da se nametne. Kao što je bilo očekivano, gosti su igrali izuzetno čvrsto, često praveći presing prilikom prenosa lopte. Ali iskusni organizatori igre Borca umeli su to znalački da reše. Sve u svemu, u prvih deset minuta viđena je prilično ravnopravna borba rivala. 

U drugom desetominutnom periodu Beograđani su zaigrali nešto bolje, pa je nakon nepuna dva minuta trener Bojić bio prinuđen da zatraži minut odmora. Međutim, i nakon toga Beovuk je nastavio da pruža bolju igru. Ali zbog čvrste igre košarkaši gostujućeg tima brzo su ušli u probleme sa faulovima. Uprkos tome, Vukovi su do poluvremena nastavili da pokazuju zube Borcu, pa su na petnaestominutni odmor otišli sa pola koša suficita (43:44).

Pošto je počelo drugo poluvreme, Borac je zaigrao malo bolje. Izgledalo je kao da im je odmor jako prijao, a saveti trenera koristili. Mnogo čvršće i staloženije su igrali u odbrani, protivnik skoro pet minuta nije dao koš. Ali u napadu je škripalo tokom većeg dela četvrtine. Tek u završnici domaći igrači su pogodili par šuteva spolja, pa su uspeli da steknu koliko-toliko pristojnu prednost. 

Tek početkom poslednjeg dela igre Borac je zahvaljujući trojkom preporođenog Pešakovića prvi put u meču poveo dvocifrenim brojem poena (67:57). Fantastičnom rampom Popović je probudio malo uspavanu publiku u hali. Meč je ipak ušao u neizvesnu završnicu, u kojoj je više sreće i umeća imao domaćin. Kapiten Marinović je trojkom stavio tačku na pitanje pobednika.Na kraju ipak treba odati priznanje Beovuku jer je tokom čitavog meča dobrano namučio objektivno jači, kvalitetniji i iskusniji Borac.