17.11.2017.
Borac čeka Vukove u Čačku
 
U šestom kolu Košarkaške lige Srbije Borac će dočekati ekipu Beovuka (subota, 19 časova).

U dosadašnem delu lige, košarkaši Borca imaju skor od četiri pobede i jednog poraza. Momke iz Čačka sigurno očekuje neugodan protivnik, ali uzimajući u obzir kvalitet i iskustvo, nema sumnje da će na domaćem parketu upisati novu, petu pobedu u KLS.

Član stručnog štaba KK Borac, Dejan Tomašević, ističe da je njegov tim favorit protiv Beovuka.
"Utakmica protiv Beovuka dolazi nam nakon poraza u Drugoj ABA ligi protiv Rogaške. Taj neuspeh je bio neočekivan za nas, ali nemamo vremena za tugovanje. Juče smo analizirali predstojećeg protivnika, a ostaje nam da odradimo još dva treninga pred duel u subotu. Sigurno smo favoriti protiv Beovuka, ali to moramo da dokažemo na terenu. Što se tiče protivnika, to je mlada i poletna ekipa, igraju agresivnu odbranu, prave dosta faulova, nekad nateraju rivala da šutne i oko 50 slobodnih bacanja. Uz Balabana koji je skoro stigao, očekujemo jednu mirniju i sigurniju igru. Moramo se uhodati za naredne utakmice, koje idu kao na traci"
- izjavio je Tomašević.

 Najbolji pojedinac u minulom meču Druge ABA lige, Nikola Pešaković, napominje da Borcu najveća opasnost preti od Bezbradice:
"Beovuk je dobra ekipa predvođena mladim Bezbradicom, koji ove sezone igra zaista sjajno. Nama ostaje da se potrudimo da ga svedemo na košarkaški minimum, i da pokažemo našu prepoznatljivu igru. Moramo igrati poletno, a uz publiku od koje očekujem da dođe u što većem broju sigurno da ćemo zabeležiti nova dva boda u KLS" - rekao je Pešaković.

Novo ime u redovima čačanske ekipe, Darko Balaban, naglašava da je srećan što je nakon igranja u inostranstvu došao u košarkaški grad kraj Morave, koji ima čuvenu publiku:
"Posle nekoliko godina vratio sam se u Srbiju, i odmah sam došao u košarkaški grad. Srećan sam što sam došao u Borac, i spreman sam da debitujem. Jedva čekam da vidim tu čuvenu čačansku publiku kada navija za tim za koji nastupam. Nadam se da ću biti od pomoći ekipi pre svega u unutrašnjoj igri. Siguran sam da ćemo napraviti uspešnu saradnju. Za sada sam jako zadovoljan. Već u subotu protiv Beovuka potrudiću se da dam svoj doprinos timu. Slede nam teške i brojne utakmice, nema vremena ni za radovanje ni tugovanje" - rekao je Balaban.