12.11.2017.
Đoković nosio OKK Beograd do pobede
 
Kako su košarkaši Sloge otvorili utakmicu, činilo se da će zabeležiti prvu prvenstvenu pobedu. U petom minutu prve četvrtine 13 poena razlike (20:7) protiv tada indisponiranih košarkaša OKK Beograda, koji su uspeli da se trgnu i do isteka prvog perioda smanje prednost domaćina.

Izuzetno raspoloženi Radovan Đoković je sa nekoliko „trojki“ uspeo da do poluvremena odvede ekipu OKK Beograda na plus osam. Istim ritmom su „Klonferi“ krenuli i posle pauze, uspevši da do poslednje četvrtine zadrže prednost sa poluvremena.

Blizu 2000 gledalaca u novoj sportskoj dvorani uspelo je da probudi košarkaše Sloge koji su dva minuta pre kraja utakmice bili blizu izjednačenja, ali su brzopletim potezima i izgubljenim loptama dozvolili raspoloženim šuterima gostiju da na kraju zasluženo slave na vrućem parketu u Kraljevu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Radovan Đoković (32 poena, 5/8 za tri), Đorđe Savković (13 poena), Aleksej Nešović (10 poena, 1/2 za tri) i Nikola Vujović sa 10 ubačenih poena.

Kod košarkaša Sloge najraspoloženiji su bili Marko Popović (19 poena, 2/5 za tri), Dimitrije Nikolić (16 poena), Đorđe Simeunović (12 poena, 3/6 za tri) i Mihajlo Bogdanović (10 poena, 2/3 za tri).

Darko Kostić, trener OKK Beograd:
"Ova pobeda nam je bila važna da krenemo ka vrhu tabele, jer ekipa zaslužuje bolju poziciju od ove koju smo imali pre gostovanja u Kraljevu. Imali smo izvanredan procenat šuta za tri poena (44,4%) i zahvaljujem Đokoviću na vrhunskoj partiji. Nadam se da ćemo nastaviti niz pobeda u narednim utakmicama."

Miljan Drekalović, igrač OKK Beograd:
"Moram da kažem da je veoma lepo kada se igra pred brojnom publikom koja poznaje košarku. Večeras nas je hteo šut i odradili smo utakmicu kako je dogovoreno u svlačionici."

Mihailo Drobnjak, trener KK Sloga:
"Nedaće sa povređenim i rovitim igračima, veliki psihološki pad u ekipi i gubitnički mentalitet su glavni uzroci zasluženog poraza od OKK Beograda. Najveći žal što nismo ostvarili pobedu, je i zbog brojne i verne publike."

Dimitrije Nikolić, igrač KK Sloga:
"Publika nas je digla u poslednjoj četvrtini, i kada smo bili blizu izjednačenja nismo uspeli da se koncentrišemo. Posle ovog poraza, očekuje nas velika borba za opstanak u ligi."