10.11.2017.
Radnički putuje u Vršac
 
U petom kolu Košarkaške lige Srbije KKK Radnički gostuje Vršcu, a susret sa vodećom ekipom na tabeli zakazan je za subotu 11. novembar od 18 časova.

Uoči naredne runde KLS, stručni štab KKK Radnički preuzeo je Bojan Kusmuk.
"U ovom trenutku, 0-4 je neobećavajuća pozicija, na prvi pogled. Međutim, liga je od 26 kola, sticajem razno-raznih okolnosti, turbulencija, shodno ekonomskom stanju našeg sporta u svim klubovima..., nadam se da će Radnički da opstane, da će u preostalom delu lige da zbije sve raspoložive snage, kako bi se Radnički takmičio u društvu najboljih i sledeće godine. Procenio sam da ovaj klub i grad imaju mikroklimu da se iznedri dobar klub. Vreme ne možemo da vratimo, ali možemo da ponađemo pozitivnu energiju i da od nje napravimo nešto dobro, i to svi zajedno - i na parketu, i u okruženju. Vidim da postoji mogućnost da Radnički ostvari svoj cilj."

Kragujevčanima sledi najveće takmičarsko iskušenje od početka lige - gostovanje Vršcu. Vodeća ekipa KLS je nesumnjiv favorit u narednom kolu, poručuje Đorđe Milosavljević, jedan od organizatora igre Šumadinaca, ali naglašava da se put Vršca ne kreće "sa belom zastavicom".
"Čeka nas teška utakmica protiv Vršca. Oni se takmiče i u regionalnoj ABA B ligi, dva nivoa su iznad lige koju igramo. Vršac ima sjajnu ekipu sastavljenu od mladih igrača. Realno, jesu favoriti, ali kad uđemo na teren nema favorizovanja. Spremni smo za taj izazov. Mi jesmo u problemu jer imamo 0-4, zato sada moramo da pokažemo više volje i želje, što nismo imali u ovih par utakmica. Moramo da damo maksimum protiv Vršca, i oni su od krvi i mesa kao mi, ko bude bolji izaći će iz bitke kao pobednik. Ključno je što nismo imali borbenost, pre svega. Sada imamo novog trenera, na nama je da prebrodimo sve i ostavimo za sobom šta je bilo kako bismo došli do prvog uspeha u ovoj godini."