05.11.2017.
Metalac bolji od Beovuka na svom terenu
 
Revanširali su se košarkaši Metalca Vukovima za dva poraza prošle sezone. U još jednom meču u kome su napadi bili bolji deo igre oba tima, valjevski tim je, iako sa samo sedmoricom igrača koji su ulazili u igru, predvođen Vasićem, Krstovićem i Đukanovićem upisao i treću pobedu u prvenstvu.

Iskusni Krstović inicirao je furiozni početak Valjevaca koji su imali i osam poena prednosti, 13:5. Sa druge strane Bezbradica je pravio probleme čuvarima, što je uz bolja rešenja u napadu omogućilo „vukovima“ samo poen zaostatka posle prve četvrtine. Veteranu su se u spoljnoj liniji u drugom kvartalu pridružili Đukanović i Vasić, ali i pored toga tandem Matijašević - Nerandžić nije dozvilio veći zaostatak na velikom odmoru.

U istom ritmu igralo se do završnice trećeg perioda, kada su domaći zahvaljujući Vasiću, Kaplanoviću i Stameniću stigli do dvocifrene prednosti. Činilo se da će lakše meč privesti kraju, međutim nije tako mislio odlični Matijašević koji je sa sedam vezanih poena vratio goste u igru za 77:75.

Odgovor je u pravom momentu poenima iz reketa, ukradenom loptom i agresivnom odbranom stigao od kapitena Đukanovića, a trojkama Vasića i Krstovića domaći su dva minuta pre kraja rešili pitanje pobednika.


(FOTO: Sreten Pantelić)