05.11.2017.
Spartak čuva vrh tabele
 
Košarkašii Spartak bili su odlični u prve tri četvrtine, a u četvrtoj zamalo da u finišu prokockaju ono što su mukom stvarali tokom meča. Defanzivna agresivnost, borbenost, preko potrebna energija - sve je to viđeno sinoć, ali ponovo je koncentracija u završnici mogla košta izgubljenog meča, protiv odlične ekipe Tamiša. Nisu igrači Spartaka imali kvalitetno šutersko veče, ali timska igra i već pominjana borbenost doneli su željeni rezultat za nastavak odlične serije, iako je sezona tek u povoju i tek predstoje prvi izazovi, pogotovo u situacijama koje su van kontrole svakog tima, a to su povrede igrača, kojih će nadamo se biti što manje.

Odlično je počelo za Spartak koji je započeo meč snažno i odlučno, stvorivši u ranoj fazi meča +9 (20:11), ali kako je vreme odmicalo jasno se videlo da gosti nisu došli turistički u Suboticu i da su imali i košarkaško znanje i energiju koja je mogla da parira Spartaku. Tanasković i Nikolić dali su veliki doprinos dobroj igri u prvoj deonici, ali imali su i gosti svoje adute, svoje iskusne igrače koji nisu gubili glavu ni kada se Spartak "odlepio" na skoro dvocifrenu prednost. Serijom 11:2 Tamiš stiše do poravnanja, ali trojkom Pejića u poslednjim sekundama prve deonice Spartak odbija odzbiljan napad Pančevaca.

Drugu četvrtina ponovo je bolje počela za Spartak. Poenima Tanaskovića i Kojovića ponovo je bilo opipljivih +8, ali gosti ponovo nisu paničili, koristili su svaku priliku da se vrate u meč (34:34), a zatim i preko iskusnog, 37-godišnjeg Kneževića povedu (39:40). Tamiš je na poluvreme otišao sa dva poena prednosti.

U nastavku gosti trojkom Smiljanića odlaze na +5, ali vrlo brzo stiže reakcija domaćeg tima, nošena snažnom podrškom sa tribina. Tanaskovića vraća trojku za Spartak, a zatim tri precizna šuta Hristova iz reketa na +2 (51:49). Taj momenat ispostavilo se bio je i rezultatska prekretnica i početak lomljenja meča. U poslednju deonicu domaći tim je ušao sa prednošću od +9 (65:56).

Trojkom 17-godišnjeg Filipa Barne Spartak je otišao na +12, na najveće vođstvo na meču (68:56. Činilo se da golubovi silovito grabe ka novoj pobedi, publika je to sa oduševljenjem pratila, ali borbeni gosti nisu želeli da potpišu kapitulaciju, i uz pomoć Spartaka u poslednjih 45 sekundi prišli su na -4 i imali napad za uvođenje meča u totalnu rezultatsku neizvesnost, ali nepreciznost u odsudnim momentima i pored previše ofanzivnih skokova nisu uspeli da poentiraju za 3 poena i da eventualno kroz penal završnicu traže svoju šansu. Uspeo je Spartak da odbrani taj napad i privede meč kraju u svoju korist.(Izvor: subotica.com)