05.11.2017.
Borac slavio protiv Sloge
 
Posle jedne ubedljive, na momente i egzibicione igre, ekipa Borca je stigla do nove, treće pobede ove sezone u Košarkaškoj ligi Srbije. Naravno, to se i očekivalo.

Ekipa Sloge je već od prvih minuta igre pokazala da nema snage ni kvaliteta da se nosi sa abaligaškim Borcem, koji je u ovom meču pokazao svo svoje znanje i  umeće. Na kraju je zasluženo trijumfovao, i to sa ubedljivih 32 poena razlike.

Kapiten Borca, Marko Marinović, sumirajući utiske sa minulog meča, naglašava da je ova utakmica model po kome njegov tim treba da igra do kraja sezone:
"Hteo bih da se zahvalim Slogi na fer i korektnoj utakmici, i nadam se da će brzo izaći iz ove krize. Mi Čačani volimo da igramo protiv njih. Što se nas tiče, nakon dva vezana poraza uspeli smo da ostvarimo ubedljiv trijumf. Čini mi se da je uzrok tih poraza ritam u kome se nalazimo, gde igramo dve utakmice nedeljno. Još uvek se nismo navikli na to. Nadam se da kako sezona bude odmicala da ćemo igrati sve bolje i bolje. Ova utakmica je model koji treba da gajimo do kraja sezone" - izjavio je Marinović.

Šef stručnog štaba čačanske ekipe, Raško Bojić, ističe da je Borac u svim segmentima igre bio mnogo bolji od Sloge, što i rezultat pokazuje:
"Ovo je značajna pobeda koja će nam puno značiti u nastavku takmičenja. Mislim da smo se od početka utakmice adaptirali na njihov atipičan stil igre sa dva plejmejkera. Naš primarni cilj bio je iskontrolišemo njihove primarne pikove. Sigurno da nam je to od početka pošlo za rukom i da je bitno uticalo da utakmicu stavimo pod kontrolu. Moram da kažem da su bili dobro pokriveni i neki drugi segmenti naše igre. Impresivno je to da smo imali 28 asistencija, naspram pet Sloge, gde je Marinović kao najiskusniji igrač imao par izuzetnih dubinskih asistencija, koje smo znali da materijalizujemo. Na to se nadovezao dobar procenat šuta, kao i sjajna 43 skoka. Za nas je značajno da smo probili i neku psihološku barijeru, kojom smo bili opterećeni zbog prethodnih duela. Celu utakmicu odigrali smo u kontinuitetu. Mislim da smo načinom na koji smo odigrali ovu utakmicu, ali i rezultatom napravili dobru uvertiru za meč Druge ABA lige protiv Zrinjskog“ - jasan je Bojić.