03.11.2017.
Komšijski derbi u Čačku
 
Borac je nakon odličnog starta sezone vezao dva poraza, jedan u KLS protiv Zlatibora, i drugi u sredu uveče protiv Vršca. Ali sada im predstoji duel protiv Sloge, ekipe koja još uvek nema pobedu u KLS. Ali jedno je znano, Kraljevčani nikad ne dolaze u Čačak da budu poraženi i poniženi. Sigurno je da će dati svoj maksimum u subotu veče, a na košarkašima Borca je da im pokažu ko je trenutno bolji tim.

Miroslav Milić, član stručnog štaba KK Borac, ističe da je utakmica protiv Sloge dobra prilika da ekipa vrati poljuljano samopouzdanje:
"Nakon utakmice u Vršcu očekuje nas duel kod kuće protiv Sloge, da bi već u sredu nastavili sa mečevima u Drugoj ABA ligi, ovog puta protiv Zrinjskog. Tako da nemamo puno vremena za neke dublje analize prethodnih utakimica koje smo izgubili. Meč protiv Sloge je jako bitan za nas, jer pobedom možemo vratiti poljuljano samopouzdanje, i tako ostati u vrhu KLS. Kod kuće nemamo pravo na kiks, moramo da dobijemo sve utakmice, bez obzira koje takmičenje igramo. Što se tiče kadrovskog pitanja, svi su zdravi i spremni za nova iskušenja" - rekao je Milić.

Plejmejker čačanske ekipe, Ilija Đoković, analizirajući prethodne mečeve naglašava da Borac pod hitno mora da popravi igru u trećoj deonici:
"Moram se osvrnuti na problem koji naš tim ima evo već sedmu utakmicu, a to je loše odigrana treća četvrtina. Protiv Vršca smo odigrali dobro prvo poluvreme, i sve smo držali u svojim rukama. Ali došao je taj pad u trećoj deonici. Mislim da to moramo pod hitno da popravimo, a kada to budemo uradili, i rezultati će biti mnogo bolji" - jasan je Đoković.

Uroš Čarapić je pozvao publiku da podrži njegovu ekipu u narednoj utakmici, jer uz navijanje lakše se postižu dobri rezultati:
"Svima je jasno koliki je rivalitet između naše dve ekipe. Nama je utakmica bitna kako bi prekinuli negativan niz od dva poraza. Ovim putem bih pozvao publiku da dođe u što većem broju, jer sada nam je podrška jako potrebna. Uz navijanje sa tribina lakše ćemo izgurati ovu utakmicu, ali i sve naredne" - zaključio je Čarapić.