29.10.2017.
Zlatibor ubedljiv protiv Borca
 
U 3. kolu Košarkaške lige Srbije Zlatibor je na svom parketu ubedljivo savladao čačanski Borac sa 81-59.

Ekipa Zlatibora je nadigrala jednog od favorita za osvajanje KLS. Domaći su iskoristili ritam u kojem se Borac nalazi i njihov umor usled igranja „na dva fronta“.

U prvom delu prve četvrtine kao da se igralo bez odbrana jer u prvih pet minuta nije napravljen nijedan faul. Ovaj period Čajetinci su rešili u svoju korist, ali su gosti u drugoj četvrtini, najviše zahvaljujući razigranom Marinoviću, preokrenuli rezultat i na odmor otišli sa +2.

Zlatibor je u trećem periodu zaigrao mnogo bolje, otvorili su ga serijom 8:0, a završili trojkom Veličkovića u poslednjoj sekundi četvrtine, za rezultat 62-48.

Košarkaši Borca su se odlučili na to da šutevima za tri poena pokušaju da stignu zaostatak, možda i isuviše rano u poslednjem periodu, ali im to nije dalo rezultata, o čemu svedoči i nestvaran podatak da je Borac na ovom meču imao samo 12 odsto uspešnosti u šutu za tri poena. Prednost Zlatibora postepeno se uvećavala, do konačnih +22.

Zlatibor: Tmušić, Stanojević 4, Veličković 13, Gudžić 3, Papić 14, Smolović 4, Vulić 24, Gavović 2, Riznić 6, Vučićević 4, Rutović, Marojević 8.

Borac: Marinović 16, Ćalović, Popović 4, Ćirić, Đoković 10, Pešaković 11, Prlja, Mićić 5, Stojadinović 1, Gavrilović 5, Todorović 4, Čarapić 3.(FOTO: zlatiborpress.rs)