22.10.2017.
Borac zasluženo slavio protiv OKK Beograda
 
U drugom kolu Košarkaške lige Srbije Borac je na domaćem parketu slavio u duelu sa OKK Beogradom rezultatom 88:62.

Borac je moćno započeo meč, težeći da već na startu obeshrabri protivnika. Visoki igrači domaćina pravili su velike probleme pod košem gostujućeg tima, što poenima što iznuđivanjem ličnih grešaka. Beograđani su zbog toga jako rano izašli iz bonusa. Međutim, tokom četvrtine i OKK se konsolidovao, pa je uspeo da priđe Borcu, pa čak i da povede. Uprkos tome, iz ugla posmatrača delovalo je da su Čačani tim sa većom željom. Ipak, prednost im je u ovim minutima izmicala. OKK Beograd je neočekivano vodio.

Drugu deonicu Borac je otvorio neverovatnom trojkom Đokovića sa osam metara, nagovestivši mnogo bolju igru u ovom delu utakmice. Ali gosti su i dalje igrali sa velikim žarom, ne dozvolivši Čačanima da preuzmu meč u svoje ruke. Nakon zakucavanja Popovića delovalo je kao da se domaćin konačno probudio. Ali euforija je bila kratkog daha. Iako je Borac poveo, brojka nije bila onolika kako su se svi u hali nadali. Domaćin je na poluvremenu imao suficit od 4 poena (41:37).

U trećoj četvrtini stvari su se promenile. Kao što se očekivalo od početka utakmice, Borac je šuterski mnogo bolje funkcionisao, pa je za kratko vreme razliku podigao na dvocifrenu. Gosti su delovali dezorjentisano. Skoro četiri minuta bilo im je potrebno da postignu poene u ovoj deonici. Nemoć ekipe OKK Beograd bila je vidljiva i zbog dve nesportske lične greške, napravljene za kratak period. S druge strane, Borac je izgledao baš kako treba: moćno, jako, stabilno, koncentrisano, šuterski raspoloženo. Do kraja trećeg dela igre razlika je na kontu domaćina samo rasla, dostigavši značajnih 14 poena (63:49).

U poslednjoj četvrtini Borac se postarao da ne dođe do nekog iznenađenja. Igrali su mirno, staloženo, ali i lepo i atraktivno. Istina, OKK se trudio da razliku spusti, ali trener Čačana Raško Bojić nije dozvoljavao opuštanje. I dalje je većinu vremena na parketu provodila najbolja petorka. Međutim, zbog velike razlike, krajem utakmice su svi igrači u domaćem taboru dobili priliku. Zahvaljujući dobrom pristupu, naročito u drugom poluvremenu, Borac je nakon 40 minuta zasluženo slavio, i to prilično ubedljivo.