20.10.2017.
U Valjevu žele pobedu na svom terenu
 
Po onoj narodnoj „Prvi mačići se u vodu bacaju“ košarkaši Metalca žele da iza sebe ostave loše izdanje i poraz u prvom kolu KLS od Zlatibora. Nadaju se Valjevci da bi uz bolju igru i povoljniji zdravstveni bilten nego pred premijeru mogli da na domaćem terenu savladaju starog rivala Slogu iz Kraljeva, iako naglašavaju da im u goste dolazi veoma kvalitetna ekipa.

"Sloga je dobar tim koji predvodi odličan trener Kusmuk, sa kojim sam sarađivao u Dinamiku" – kaže bek Metalca Bojan Krstović – "Tada je napravio odličan rezultat ulaskom u KLS. Sloga je u prvom kolu pokazala da ima dobar tim, izgubili su na jednu loptu, ali se nadam da ćemo uspeti da odigramo znatno bolje nego u prvom kolu i nadam se pobedi."

Trener Mihailo Poček je kao najveću pretnju apostrofirao plejmejkera Sloge Marka Popovića.
"Pokazao je klasu već protiv Dinamika kada je ubacio 27 poena. Sloga ima još nekoliko iskusnih, ali i nekoliko mladih igrača koji koriste svoju minutažu, radi se o neugodnoj ekipi i neće nam biti lako. Mi pre svega moramo da odigramo bolje u odbrani, kao i da popravimo skok, jer smo na Zlatiboru imali čak 17 skokova manje, što je nedopustivo. Milukić je sanirao problem sa nosem i redovno je trenirao, kao i Krstović. Pojavio se problem sa Marojevićem, ali očekujem da će biti u sastavu."

Duel Metalca i Sloge na programu je u subotu u hali sportova od 18 časova.