20.10.2017.
Borac dočekuje Klonfere
 
U drugom kolu Košarkaške lige Srbije sastaće se u Čačku ekipe Borca i OKK Beograda. U prvom kolu Borac je na domaćem terenu ostvario ubedljivu pobedu nad Vojvodinom (108:85), dok je OKK Beograd nesrećno izgubio kod kuće od Spartaka (75:76).

Krilni centar čačanske ekipe, Nemanja Todorović, naglašava da će Borac ući motivisan u ovaj meč, ali i da će utakmica protiv OKK Beograda biti prilika da mlađi igrači dobiju šansu da se afirmišu:
"Dolazi nam OKK Beograd u goste, ekipa sa kojom smo igrali jednu pripremnu utakmicu tokom leta, tako da otprilike znamo njihov roster. Što se nas tiče, najbitnije je da iskoristimo slobodno vreme da se odmorimo od puta i teške utakmice u Sloveniji. Ući ćemo maksimalno motivisani u ovaj meč, kako bi od starta utakmice pokazali protivniku da nema šta da traži u Čačku. Takođe, pokušaćemo da se svi izrotiramo, kao u prošlom meču, kako bi i mlađi igrači dobili priliku. To će koristiti njima kao iskustvo više, ali i svima jer bi tako imali šansu da se manje trošimo pred naredni meč u 2. ABA ligi" - izjavio je Todorović.

Uroš Čarapić napominje da Borac nema prostora za greške u KLS ligi, i poziva publiku da dođe u što većem broju i pruži prepoznatljivu podršku:
"Kao što je rekao Nemanja, dolazi nam OKK Beograd, nezgodna i kvalitetna ekipa. Ali od nas sve zavisi u Čačku. Generalno, nemamo prostora da pravimo kikseve, pogotovo kod kuće u KLS ligi. Od samog starta moramo da krenemo jako. Iskoristio bih priliku da pozovem publiku da dođe u što većem broju u halu i da nas podrži, a obećavam da ćemo se odužiti novom pobedom“ - reči su Čarapića.

Utakmica između Borca i OKK Beograda zakazana je za subotu 21. oktobar, a početak meča je tradicionalno u 19 časova.