16.10.2017.
Spartak preokretom do pobede
 
OKK Be­o­grad – Spar­tak 75:76 (22:17, 22:12, 20:24, 11:23)

OKK BE­O­GRAD: Đo­ko­vić 18 (7 sk), Mi­lo­va­no­vić, Sav­ko­vić 14 (5 sk), Ne­šić, Pa­u­no­vić, Jo­va­no­vić 11, Ne­šo­vić 1, Si­me­u­no­vić, Ma­tić, Dre­ka­lo­vić 15 (6 sk), Vu­jo­vić 3, Stan­ko­vić 13.

SPAR­TAK: La­ke­ta 12 (5 sk), Ko­jo­vić 2, Hri­stov 18 (5 sk, 7 as), Sla­do­je 2, Ni­ko­lić 14 (5 sk), Pe­jić 3, Ga­zi­be­go­vić, Mi­šče­vić 6 (6 sk), Bar­na 8 (6 sk), Lu­čić 2, Ku­ri­dža, Ta­na­sko­vić 9 (6 sk).

Subotički Spartak je kao gost savladao OKK Beograd u prvom kolu KLS (76:75), iako je skoro celu četvrtu četvrtinu bio u dvocifrenom minusu. Ipak, u poslednjih minut i po utakmice domaći nisu uspeli da postignu koš, dok su „golubovi“ za 60 sekundi ubacili devet poena i slavili košem uz zvuk sirene Miloša Nikolića.

Beogradski tim je posle izjednačene prve deonice, za četiri minuta drugog perioda napravio seriju 14:0 i došao do ubedljivih 35:19, da bi početkom drugog poluvremena imao u plus 18 (49:31, 22. minut). Međutim, košarkaši Spartaka se nisu predavali i sa tri trojke u finišu pretposlednjeg kvartala uspeli su da prepolove zaostatak (64:53). Iako su do 38 minuta sudbinu utakmice držali samouvereno u sopstvenim rukama, održavajući bez mnogo problema osam do deset poena prednosti, „klonferi“ su posustali u samom finišu i ispustili višak.

Nenad Čanak trener Spartaka nakon meča rekao je:
"Utakmica sa dva razlicita poluvremena, prvo kako ne treba da igramo i drugo sa mnogo boljom energijom. Loše smo branili 1 na 1 na spoljnjim pozicijama, u napadu nije bilo protoka lopte. U drugom poluvremenu smo to kompenzovali većom željom i energijom što se vidi i po broju skokova i primljenih poena. Pobeda na gostujućem terenu puno znači na početku prvenstva ali se okrećemo narednoj utakmici i očekujemo da već na njoj pokažemo napredak i bolju igru." 

Kapiten gostiju Miloš Nikolić istakao je da je važno što je njegova ekipa pokazala karakter:
"Odigrali smo dva različita poluvremena, u prvom smo imali puno loših momenata, medjutim drugo poluvreme smo krenuli jako od samog starta i verovali smo u preokret. Za nas je važno je da smo na početku lige pokazali karakter i da smo spremni da ispravljamo greške. Na kraju mogu reći da smo zasluženo pobedili ali isto tako i da je domaćin slavio ne bi bilo nezasluženo."