16.10.2017.
Tamiš bolji od Radničkog
 
Košarkaši Tamiša uspešno su startovali jubilarnu desetu sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije. Izabranici Bojana Jovičića su posle problematične prve četvrtine uspeli da savladaju Radnički iz Kragujevca.

Početak utakmice obležio je Nikola Sočanac sa par atraktivnih poteza, a za igru domaćina u prvom periodu osnovni problem je predstavljao  šut za tri poena, koji je suparnički tim kaznio dobrom igrom u tranziciji.

U drugoj četvrtini odbrana Tamiša predvođena agresivnim Raičevićem se konsolidovala, proradio je šut sa distance, a u tom segmentu igre najsigurniji je bio kapiten Mladen Vitković. Rezultat na poluvremenu bio je 40 prema 40.

U trećoj četvrtini šuterski raspoložen bio je Stefan Mitrović.  Odbranu je predvodio iskusni centar Dušan Knežević. Domaći košarkaši su opušteno ušli u poslednju četvrtinu i dozvolili su protivniku da se rezultatski približi. Međutim, centar Tamiša je imao par preciznih dodavanja za lake poene, ali glavnu ulogu u poslednjem periodu imao je Ivan Smiljanić, povratnik u Tamiš, koji je bio siguran sa linije penala.