13.10.2017.
Borac u prvom kolu dočekuje Vojvodinu
 
Prvo kolo u Košarkaškoj ligi Srbije Borac će igrati pred domaćim navijačima, a u goste stiže ekipa Vojvodine, povratnik u ovo takmičenje.

Najefikasniji igrač Borca u minulom meču u Ohridu, Marko Stojadinović, istakao je da ovo neće biti laka utakmica, kako mnogi misle:
"Sigurno da nam neće biti lako, jer je reč o prvoj utakmici. Vojvodina je u KLS došla iz nižeg ranga, pa nemamo mnogo informacija o njima. Naravno, igramo kod kuće pred svojim navijačima, tako da jedino pobeda dolazi u obzir. Želimo da vežemo dve pobede ove nedelje u oba takmičenja. Umor je prisutan, ali moramo se navići, jer ćemo igrati dva puta nedeljno." 

Sa Stojadinovićem je saglasan i Predrag Prlja, koji ističe da problem može da pravi mladost i želja za dokazivanjem igrača Vojvodine:
"Posle sjajnog otvaranja ABA 2 lige i pobede u Ohridu, okrećemo se domaćem takmičenju. Kao što Marko reče, nemamo puno informacija o protivniku jer su oni povratnici u KLS. Znamo ipak da je to mlad tim sa par iskusnih igrača, pa će sigurno tokom celog meča igrati agresivno, sa željom da nametnu svoj ritam, ali i da se dokažu. Na nama je da to ne dozvolimo, i verujem da ćemo i ovo takmičenje otvoriti pobedom."

Član stručnog štaba Borca, Dejan Tomašević, istakao je da će ovo biti naporna sezona zbog broja utakmica, a iskoristio je priliku da pozove publiku na meč sa Vojvodinom:
"U subotu nas očekuje jedna teška utakmica, pre svega jer je prva u takmičenju, a i zato što nam je protivnik malo poznat. Prikupili smo neke informacije, par igrača nam je poznato od ranije, tako da ćemo spremni ući u meč, u kome smo apsolutni favoriti. Očekuje nas mnogo utakmica ove sezone, tačnije 48 do Super lige. Igraćemo sredom i subotom, dosta ćemo putovati, tako da će napor biti zaista veliki. Eto, već u utorak putujemo u Kopar. Pozvao bih navijače da dođu u što većem broju da nas podrže, kao i do sada. Sigurno je da imamo najbolju publiku, kako u Srbiji, tako i regionu." 

Utakmica između Borca i Vojvodine zakazana je za subotu 14. oktobra, sa početkom u 19 časova.