09.08.2017.
Vršac započeo pripreme
 
Košarkaški Vršca počeli su pripreme za novu sezonu. Trener Vladimir Đokić je na prvom treningu u Milenijumu imao 13 igrača koji će pokušati da izbore mesto u timu koji će kao najvažniji cilj imati plasman u Drugu Jadransku ligu.

Najvažniji cilj košarkaši Vršca pokušaće da ostvare na samom početku sezone. Kvalifikacioni turnir za plasman u Drugu ABA ligu odigraće se u Laktašima od 27. do 29. septembra a izabranici trenera Vladimira Đokića će za protivnike imati Primorsku iz Kopra, Sutjesku iz Nikšića i pobednika kvalifikacionog turnira u BiH na kome će nadmetati Mladost iz Mrkonjić Grada, Sloboda iz Tuzle i Široki Brijeg. Igraće se po sistemu svako sa svakim a u Drgu ABA ligu plasiraće se dva prvoplasirana tima. Računica je jasna, potrebne su najmanje dve pobede. O specifičnosti zadatka u novoj sezoni i koncepciji stvaranja novog tima govorio je šef stručnog štaba.

Vršac je u najdelikatnijoj situaciji u poslednjih nekoliko godina jer je najvažniji cilj potrebno ostvariti praktično pre početka sezone. Koliko to zadatak čini težim?
"Znamo šta nam je cilj i u tom smislu nam je svima lakše da se spremamo, iako neće biti nimalo jednostavno ostvariti ga. Kvalifikacije za Drugu Jadransku ligu su težak zadatak, svesni smo da moramo napraviti dobar tim, koji će moći da iznese teret zadatka, naravno bez narušavanja koncepta stvaranja mladih igrača. Imam u glavi profil igrača koji nam je neophodan i uprava polako realizuje plan dovođenja pojačanja." 

Već na prvi pogled vidljivo je da u timu nema iskusnih nosilaca igre iz prošle sezone. Ko je otišao, a ko su novajlije?
"Otišli su Jeftić, Krstović, Pavković i Pavlović, a došli su Dušan Kutlešić, Đoko Šalić, Danilo Ostojić, Nikola Kočović i Vuk Đorđević. Tokom ove nedelje obaviću razgovor sa svim igračima koji su nastupali za klub prošle sezone, prezentovaću im šta od njih očekujem i tražiću odgovor da li oni mogu da odgovore tim zahtevima. Mislim da ćemo uspeti da se dogovorimo i da će većina ostati."

Do početka kvalifikacionog turnira ostalo je manje od dva meseca. Do kada bi trebalo da se završi posao selektiranja tima?
"Ima dosta slobodnih igrača na tržištu, dosta igrača koji se nude, primaran cilj je ulazak u Drugu jadransku ligu, njemu je podređen i plan selektiranja tima. Biće nam potreban najmanje jedan kvalitetan, iskusan igrač koji može da pomogne, ali to ne mora da znači da će ostati u timu cele sezone. O većini igrača koji su se pojavili na prvom treningu imam svoje mišljenje i do kraja nedelje će se iskristalisati bar deset imena koji će sigurno biti u timu."

Znaju se imena protivnika na kvalifikacionom turniru, koliko ste imali vremena da se bavite analizom budućih rivala u Laktašima?
"Za sada još uvek površno, taj posao intenziviraćemo u narednim danima. Meni je najbitnije da napravimo tim kakav želimo i uz dobar rad mislim da imamo pravo da budemo optimisti."

Kakav je plan rada do početka kvalifikacionog turnira?
"Radićemo dva puta dnevno u Vršcu i odigrati dovoljan broj pripremnih mečeva. Ljubitelji košarke biće blagovoremeno obavešteni kada će na delu moći da vide novi tim Vršca za predstojeću sezonu."

(FOTO: KK Vršac)