05.05.2017.
Još dve nagrade pripale igračima Metalca
 
Valjevski Metalac se nije plasirao u Mozzart Super ligu, ali su njegovi igrači podigli tri trofeja KLS. pored Đukana Đukanovića koji je bio najbolji osvajač lopti, Brano Đukanovic je najbolji strelac prvog dela šampionata Srbije, a Aleksandar Vasić najbolji asistent. 

"Hteo bih da se zahvalim za nagradu, a pre svega se zahvaljujem saigračima, prevashodno iskusnim plejmejkerima Aleksandru Vasiću i Đukanu Đukanovicu, naravno i stručnom štabu, jer sve je ovo plod hemije ekipe i ja sam bio realizator akcija, upravo zbog te dobre hemije"
- kaze Đukanović.

Prvi strelac KLS osvrnuo se i na planove. 
"Još je rano govoriti o dugoročnim planovima, neki kratkoročni su da se posvetim radu na svojim nedostacima ovog leta, kako bi bio spreman za sledeću sezonu." 

Uspeh Đukanovica je tim veći što je ovo bil prva ozbiljna seniorska sezona u kojoj je bio nosilac igre tima: 
"Imao sam nekoliko dobrih početaka sezona, ali su me pratile sportske povrede tako da nisam mogao da dajem svoje maksimume. Ove sezone nije bilo povreda, a  i u potpunosti mi je odgovarao rad trenera Mihaila Počeka, kao i svi igrači od prvog do poslednjeg! U ovoj ekipi sam se osećao moćno i srećno!"

Kako je Đukanovic istakao da velike zasluge za njegov učinak idu i na račun prvoig asistenta Lige Aleksandra Vasića.
"Drago mi je što samo dobio to individualno priznanje i ono je donekle potvrda mog igračkog kvaliteta kao plejmejkera, ali bez  kvalitetnih saigrača ne bi bilo ni mojih asistencija... Žao mi je što se nismo plasirali u Super ligu Srbije, upravo zbog svega toga..." - kaze Vasić.

U nekoliko navrata je Vasić si bio pokretačka snaga.
"S obzirom na to da smo se kasno okupili, neposredno pred početak  Lige, neki period adaptacije jednih na druge, morao je da traje i tokom sezone. Vremenom trener i saigrači smo se uklopili i postali dobra celina, što je rezultiralo velikim brojem pobeda. Ekipa je takva da je svaki pojedinac mogao da iskoči i da odličnu partiju! U svakom trenutku na terenu sam osećao podršku stručnog štaba, saigrača i naravno valjevske publike, koja nas je pratila kroz celu sezonu i ovom prilikom joj se zahvaljujem!" - objašnjava Vasić.