07.03.2013.
FILIP DUMIĆ: Presudiće naša odbrana
 
Ekipa Konstantina je, u potpunosti,  bila ravnopravan rival, Slobodi, u Užicu, u prošlom kolu, sve do poslednjih šest minuta susreta. Međutim, tada je utakmica prelomljena serijom domaćih košarkaša od 20:4, dok je niški tim za to vreme ubacio samo jedan šut iz igre, pri čemu ih nije služio ni šut za tri poena. No, ovaj meč je u redovima niškog ligaša arhiviran i sada su svi u klubu okrenuti predstojećem derbiju sa valjevskim Metalcem, koji im je ostao veliki dužnik.


U subotu nas očekuje veoma težak meč sa valjevskim Metalcem, koji nas je dobio u prvom delu prvenstva i u kvalifikacijama za kup – ističe za zvanični sajt Agroživ Košarkaške lige Srbije, odlični plejmejker Konstantina, Filip Dumić i nastavlja: - Nama su bodovi sada preko potrebni i ovo je lepa prilika da im se revanširamo. Oni su veoma dobar tim i treba, pre svega,  obratiti pažnju na Živanovića i Balmazovića, s tim što ne treba potcenjivati ni ostale. Mislim da u ovom meču može da presudi naša jaka odbrana, tako da ćemo morati da ih svedemo na što manje koševa. 


Tri kola pre kraja, Konstantin drži sudbinu u svojim rukama po pitanju plasmana u Superligu. Nišlije se nalaze na deobi četvrtog  mesta sa Užičanima, sa pobedom više od FMP-a i Vršca. Posle utakmice sa Metalcem, sledi teško gostovanje kod OKK Beograda a potom i meč poslednjeg kola, na svom parketu, sa ekipom FMP-a. Nišlije ne žele da se bave kalkulacijama i sada su sve misli jedino usredsređene na predstojeći meč sa odličnim Valjevcima, koji imaju dve pobede više i koji su izborili učešće u Superligi.


Ovo je prva od tri utakmice koje nam odlučuju plasman u Superligu. Sledi nam potom gostovanje kod OKK Beograda, ekipe koja kući igra veoma dobro i brzo, a potom i duel u poslednjem kolu, na našem parketu sa odličnim FMP-om, ali sada smo samo fokusirani  i okrenuti na meč sa Metalcem i idemo korak po korak. Nadam se da ćemo uz pomoć naše publike doći do željene pozicije koja nas vodi u Superligu – dodao je odlični plejmejker Nišlija, Filip Dumić, koji je odigrao sve 23 utakmice za svoj tim i koji je na poslednjem meču u Užicu protiv Slobode na parketu proveo 28 minuta i postigao 10 poena.


Meč u Nišu, između domaćeg Konstantina i valjevskog Metalca, igra se u subotu od 20 časova.


Predrag ĆIRKOVIĆ