Čačak94 Quantox – Mladost MaxBet 80:65 (30:14 14:22 9:15 27:13)

Nakon bitne pobede u Leskovcu,  ekipa Čačka 94 Quantox imala je priliku da taj bitan brejk valorizuje u utakmici kod kuće protiv gostiju ekipe Mladost MaxBet iz Zemuna. Otvaranje utakmice fenomenalno, gde su naši igrači brzo stavili do znanja gostima, da žele da bodovi ostanu u Čačku. Ekipa Mladosti, u dosadašnjem delu prvenstva, neretko izgleda bolje na gostujućem terenu nego kao domaćin i oprez je morao da bude prisutan.
Nakon ubedljive prve četvrtine i u jednom trenutku i plus 17 dolazi do velikog opuštanja naše ekipe, a gosti su malo po malo spuštali našu prednost. Na poluvreme se otišlo sa 8 poena prednosti. Ipak ni početak drugog poluvremena nije doneo veliku promenu, gosti su nastavili da smanjuju i u jednom trenutku uspeli i da povedu čak.


Tad na scenu stupa pre svega Dumić praćen Pulliamom i Danilovićem pa i svim drugima. Pre svega odbrambenom igrom i energijom dao je novi život našem timu, a onda za takav pristup, vratilo mu se i u napadu gde je svih 18 poena zabaležio u drugoj polovini trećeg i četvrtom kvartalu. Momci su se razbudili, i utakmica je na kraju privedena kako treba, na kraju sa prednošću od 15 poena razlike.
Veoma je bitno istaći i podršku sa tribina i još jednom se zahvaljujemo i našem 6. igraču, publici, koja nas je još jednom nosila i pokazala koliko je bitan faktor na našim utakmicama. Naša ekipa se okreće obavezama i u kupu drugi stepen, kao i gostovanju ekipi Vojvodine. Gostima želimo puno sreće u nastavku prvenstva.


Čačak94 Quantox: Cool 1, Dodić, Stajčić, Pulliam 14, Grojić 6, Pešaković 4, Lakić 9, Gašić 14, Pantić 4, Danilović 10, Dumić 18
Mladost MaxBet: Radonjić 4, Živojinović, Tešić 10, Vulikić 14, Milenković, Vasić 13, Gašić 11, Matić 13, Radojević, Knežević
Foto: Duško Radišić Leiča Izvor KK Čačak 94 Quantox #klsrb