Košarkaši Kolubare su uspeli da odbrane domaći teren i odnesu pobedu u okviru zaostale utakmice 16. kola KLS protiv favorizovane ekipe Mladosti iz Zemuna, gde su pobedili rezultatom 103:96 po četvrtinama ( 23:25 ; 25:26 ; 27:23 ; 28:22)
Usled nešto duže pauze zbog problema sa korona virusom, napokon je nastavljeno takmičenje u KLS. U utakmici bitnoj za obe ekipe, domaća Kolubara se bolje snašla u završnici i odnela ogromnu pobedu u daljoj borbi za opstanak. Od samog početka utakmice videla se rezultatska klackalicа, gde ni jedna ekipa nije uspela da se rezultatski odvoji i napravi prednost nad protivnikom. Domaći su uglavnom igrom iz reketa preko visokih igrača dolazili do poena, dok su gosti iz Zemuna šutom sa distance uspevali da održe neizvesnost i na prvu pauzu se otišlo sa minimalnom prednošću gostiju.


U drugoj četvrtini se nastavilo u istom ritmu, mogla se videti ogromna borba na oba kraja parketa. Ekipa Mladosti je nastavila sa dobrim šutem sa poludistance, dok su domaći preko raspoloženih Kojadinovića i Andrejevića nastavila dobru igru kod košem i dolazili do sigurnih poena. Na poluvreme se otišlo sa prednošću gostujuće ekipe od tri poena.
Fenomenalnu utakmicu smo nastavili da gledamo i u drugom poluvremenu. Domaći su uz par pogođenih šuteva sa distance i dalje nastavili sa igrom preko visokih igrača u došli do prednosti od 9 poena. Ekipa Mladosti je do kraja treće četvrtine stegla odbranu i sigurnim rešenjima u napadu uspela da se vrati u utakmicu i na pauzu pred poslednju četvrtinu ode aa minimalnim zaostatkom.
Poslednja četvrtina je krenula igrom koš za koš, ni jedna ekipa nije uspela da se osetnije odvoji. Kolubara je svoju igru i dalje gradila preko visokih igrača Andrejevića i Hadzifejzovića, uz dva pogođena šuta za tri poena Vukašina Sindjelića. Ekipa iz Zemuna je preko svog najraspoloženijeg igrača Livingstona uspevala da ostane u igri i rezultat učini neizvesnim sve do samog kraja. Seriju gostujuće ekipe od 7:0 uspeva da prekine Sinđelić još jednim pogotskom sa distance. U samoj završnici utakmice gostujuća ekipa nije uspevala da pronađe rešenja u napadu, a na to je dodatno uticala i veoma dobra odbrana domaće ekipe koja je uz pomoć publike u Lazarevcu u završnici meča dolazila do sigurnih poena i kraj utakmice privodi u svoju korist.


U domaćoj ekipi istakli su se: Andrejević 26 pts, Hadzifejzović 17 pts, Kojadinović i Simić po 11 pts, Todorić i Blagojević po 10 pts
Kod ekipe Mladosti: Livingston 21 pts, Bojić 17 pts, Milosavljević 15 pts, Gavrilović 14 pts. Izvor: KK Kolubara Lazarevac 2003 #KLSRB