Sloboda je napravila veliki korak u borbi za opstanak u KLS – u. Posle mnogo uzbuđenja i preokreta domaći su slavili sa 84:76 (15:17, 29:38, 56:56, 84:76).
Nije baš najbolje krenulo za domaće, Zdravlje je u Užice došlo rešeno da ostvari pobedu u borbi za opstanak. Ekipa iz Leskovca je dobro krenula. Amerikanci Džordan i Morgan držali su goste u igri, Sloboda je pokušavala agresivnom odbranom da odgovori. Ono što su dobro pravili u odbrani, košarkaši iz Užica anulirali su lošim procentom šuta u napadu. Zbog svega toga, Sloboda ide na odmor sa minusom od 9 poena.


Drugo poluvreme donosi sjajnu igru Slobode i fantastičan preokret. Mladi Petar Bogićević unosi novu energiju, pokreće svoj tim, pogađa 3 trojke, razigrava svoje saigrače. Od minusa Užičani dolaze i do 70:60. Zdravlje pokušava da tu seriju prekine serijom fajlova, ali Nikolić i Ilić pogađaju 9/9 slobodna bacanja u presudnim momentima. Kada se na to nadoveže i odlična igra u odbrani, dođe se do ključa važne pobede Gašićevih izabranika.


U pobedničkoj ekipi još jedno sjajno veče centra Alekse Ilića (22 poena, 3/5 za tri poena). Bogićević svih 17 poena beleži u drugom poluvremenu, dok je vredna pažnje i partija Nikolića sa 11 poena (7/7 sa linije slobodnih bacanja).
U redovima gostiju najefikasniji je bio Jovanović sa 16, Morgan je dao 15, a Škundrić 12 poena. Meč u Velikom Parku pratilo je nešto više od 700 gledalaca. Izvor KK Sloboda #klsrb