Trener košarkaša Novog Pazara: Tim možda deluje slabije od prošlogodišnjeg, ali ćemo to nadoknaditi
Trener košarkaša Novog Pazara Vasilije Budimić rekao je danas da je cilj tog kluba da zadrži mesto u Košarkaškoj ligi Srbije (KLS), a da bi sve preko toga predstavljalo veliki uspeh.
“Zbog sveukupne situacije, budžet je malo smanjen. Uzdamo se u karakter momaka, njihov odnos prema treningu, a nadam se i utakmicama. To će biti naši glavni aduti. Naoko, možda deluje da je tim malo slabiji od prošlosezonskog pod vođstvom Darka Kostića, ali nadam se da ćemo to nadoknadimo nekim drugim stvarima”, rekao je Budimić.
Takmičenje u KLS startuje početkom oktobra, a Pazarci u prvom kolu u Dvorani Sportske akademije Douš dočekuju ekipu pančevačkog Tamiša.
“Treniramo u kompletnom sastavu, ne računajući prehlađenog Tarika Brunčevića. U ponedeljak bi saigračima trebalo da se pridruži i centar Milan Pavlović. Na taj način biće kompletiran roster za narednu sezonu, u kojem će mesta biti i za nekoliko juniora”, najavio je Budimić.
Od igrača koji su prošle sezone imali značajniji učinak, u Novom Pazaru su i dalje kapiten Asmir Numanović, Bogdan Mikavica i Vladimir Radomirović, a ton igri trebalo bi da daju pojačanja poput povratnika Brunčevića, Džordona Telija, Filipa Bakića i Marka Gutalja. M. Minić Izvor OKK Novi Pazar #KLSRB