Nije bilo previše vremena za analizu poraza u Pančevu, pa košarkaši Metalca ni nakon trijumfa protiv Vršca neće dugo slaviti. Već od nedelje krenule su pripreme za gostovanje u „Velikom Parku“ užičkoj Slobodi, sastavu kojem su se suprostavili i u pripremnom periodu. Iza obe ekipe je dobar start sezone, a puleni Olivera Popovića snagu su pokazali i u komšijskom derbiju protiv Zlatibora. I pored toga što putuju u oslabljenom sastavu i puleni Branislava Ratkovice pokušaće da se predstave u što boljem svetlu.
– Jako nam je bila važna pobeda protiv Vrščana, naročito nakon poraza u Pančevu. Nakon nešto lošijeg početka bili smo agresivni i odlični u skoku, što je recept i za naredne duele. Čeka nas duel sa Slobodom, ekipom iz vrha tabele, koja ima identičan skor kao mi i nadam se da možemo nastaviti pobednički niz – kaže Andrija Marjanović, krilni košarkaš koji u prve četiri runde beleži prosečno skoro 16 poena uz po tri skoka i asistencije.
Nakon odlaska Bojana Stanojevića trener Ratkovica je potvrdio da se klub neće okrenuti angažovanju novih igrača, jer su zadovoljni postojećim rosterom. Izvor KK Metalac #KLSRB