Selekcija reprezentativaca KLS je na tradicionalnom Košarkaškom saboru u Zvorniku savladala reprezentaciju Republike Srpske finalnim rezultatom  (95:83).

U ekipi selektora Vladimira Lučića i njegovog asistenta Vladimira Marića igrali su: Petar Bogićević, Vuk Borovčanin i Đorđe Božić (Sloboda), Marko Krstić (Tamiš), Srđan Krsmanović (Sloga), Stefan Simić i Andrija Vuković (Vršac), Đuro Dautović (SPD Radnički), Čedomir Matić i Srđan Tešić (Mladost MaxBet), Boško Bumbić i Uroš Banjac ( Vojvodina mts).

 

Gradonačelnik Zvornika Bojan Ivanović organizovao je prijem za delegacije Košarkaškog saveza Republike Srpske, Košarkaškog Saveza Srbije i Košarkaške lige Srbije. Zahvaljujemo se na već tradicionalno toplom gostoprimstvu grada košarke Zvornika kao i svim akterima sabora koji su učinili sve da ova manifestacija košarke bude na zavidnom nivou.

Pokrovitelji „Košarkaškog sabora 2023“ su Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Grad Zvornik.

Na poluvremenu utakmice između Košarkaške reprezentacije Republike Srpske i Košarkaške lige Srbije održano je i tradicionalno takmičenje u šutiranju trojki gdje je najbolji bio Marko Krstić (Tamiš), dok je u zakucavanju najbolju ocenu dobio Stefan Simić (Vršac), oba košarkaša iz Košarkaške lige Srbije.