Na redovnom zasedanju skupštine UK KLS, poslednjem u sezoni 2023/24 sumirani su rezultati rada lige Srbije, finansijskih izveštaja kao i izveštaja komesara za sudije.
Prisutnim predstavnicima klubova obratili su se predsednik g. Darko Jovičić i direktor lige g. Aleksandar Grujin -koji je izložio sve novine koje su uspostavljene tokom takmičenja u sezoni, od elektronskih zapisnika za Delegate, sudijskih (REF CAM) kamera koje će biti u upotrebi u novoj sezoni u derbi mečevima, saradnje sa FIBOM u regularnosti takmičenja. Startovanje digitalne aplikacije AdmiralBet Košarkaške lige Srbije na AppStoru i GooglePlay, IRS sistema (challenge) , direktnih prenosa svih susreta na ArenaCloudu …


Nakon čestitki osvajačima titula ekipi Vojvodine MTS (KLS) i Crvene Zvezde MeridianBet (Srbije) dobrodošlicu u najviši rang takmičenja u Srbiji dobile su ekipe: BKK Radnički sa Crvenog krsta i Mladost SP iz Smederevske Palanke. Plasmanom u prvu ABA ligu ekipa Spartak Office Shoes izlazi iz takmičenja u KLS i ovim putem im želimo puno uspeha u daljem takmičenju. Ekipa OKK Novi Pazar je zadržala status prvoligaša (izlaskom Spartaka), dok ekipi Zdravlja iz Leskovca želimo brz povratak u klub najboljih u Srbiji.

Klubovi učesnici nove sezone 2024/25

1. KK Joker (Sombor)
2. KK Sloboda (Užice)
3. KK SPD Radnički (Kragujevac)
4. KK Čačak 94 Quantox (Čačak)
5. OKK Beograd (Beograd)
6. BKK Radnički (Beograd)
7. KK Mladost MaxBet (Zemun)
8. KK Vojvodina mts (Novi Sad)
9. KK Mladost SP (Smederevska Palanka)
10. KK Vršac MeridianBet (Vršac)
11. KK Metalac (Valjevo)
12. KK Dynamic BalkanBet (Beograd)
13. KK Zlatibor Gold gondola (Čajetina)
14. KK Tamiš (Pančevo)
15. OKK Novi Pazar (Novi Pazar)
16. KK Sloga (Kraljevo)

Foto AdmiralBet Košarkaška liga Srbije #klsrb