Izjava nakon susreta u Kraljevu domaćeg trenera Marka Dimitrijevića, koji je pohvalno govorio o igri Kolubare možda na najbolji način ukazuje da košarkaše Metalca u komšijskom susretu u Lazarevcu ne čeka nimalo lak zadatak. Povratak dobro poznatog Pena uz ostale igrače pokazatelj je da u ovom delu sezone Lazarevčani traže niz koji će ih ostaviti u AdmiralBet KLS-u, a eventualna pobeda nad liderom sigurno bi donela neophodnu dozu samopouzdanja.
Ipak, posle poraza na poslednja dva gostovanja u Kraljevu i Leskovcu želja pulena Branislava Ratkovice je da pobedom ostanu na čelu tabele i nakon ove runde.

– Duel sa Kolubarom biće kao i svaki drugi protiv ekipa iz donjeg dela tabele znatno teži u odnosu na prvi deo sezone. Oni su sada kvalitetnija ekipa, koja kao i ostali neće lako da se pomiri sa ispadanjem iz lige. To su pokazali i na prethodnim susretima, a na nama je da nametnemo naš ritam i iskoristimo činjenicu da smo boljI tim. Jasno je da učinak i poziciju na tabeli koju sada imamo nećemo lako sačuvati, međutim nadam se da će nas i zdravlje poslužiti da dođemo do zacrtanog cilja – poručio je trener Valjevaca.

Susret u Lazarevcu na programu je u sredu od 19 časova. Foto Sreten Pantelić Izvor KK Metalac #klsrb