Treće kolo AdmiralBet Košarkaške lige Srbije zakazano je za sredu 12 oktobra i po rasporedu bi bila prva sreda koja je uvrštena u takmičarsku sezonu 2022/23.
Svi susreti su zakazani u sredu 12-og a prvi po satnici je susret u Zemunu gde će domaća Mladost MaxBet ugostiti ekipu iz Starih Banovaca Dunav koja je pauzirala predhodno kolo. Hala Master Centar od 16:30 časova.
U Leskovcu domaćin Zdravlje dočekuje ekipu Čačak 94 Quantox od 17 časova u hali Dubočica kao drugi zakazani susret. Direktan prenos na Arena Sport TV-u će biti emitovan iz hale Mega Factory u kojem će se sastati domaći OKK Beograd i gostujuća ekipa iz Subotice MKK Spartak Office Shoes od 18 časova. Vrščani u svom drugom domaćinstvu dočekuju „dorćolce“ ekipu Dynamic BalkanBet u Centru Milenijum sa početkom od 18 časova kao četvrti susret u 3.kolu. Novopazarci su rezervisali halu Doguš za 18 časova i biće domaćini liderima ekipi Slobode iz Užica. Čajetina sreda derb gornjeg dela tabele ekipa Zlatibora Gold Gondola ugostiće goste iz Novog Sada ekipu Vojvodine u itoimenoj hali Čajetina 18 časova. Poslednja dva susreta u 3.kolu su u Kraljevu gde ekipa Sloge dočekuje Pančevce ekipu Tamiš u Novoj hali 18:30 i susret u Valjevu između domaćeg Metalca i ekipe iz Lazarevca Kolubaru LA2003 u hali 15 Septembar od 19 časova. Sve susrete 3.kola možete pratiti uživo na kanalu: https://tv.dscore.live/en-int/playerpage/