U susret startu AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, na Staroj planini, drugu godinu uzastopno, od 15. do 17. septembra biće održan seminar na kome će učestvovati predstavnici klubova, treneri i sva službena lica lige – sudije, delegati i kontrolori suđenja. Čelnici AdmiralBet KLS-a ugostiće predstavnike Košarkaškog saveza Srbije i Udruženja košarkaških trenera Srbije, kao i FIBA oficira za integritet. Planirano je da se održi Predsedništvo i Skupština AdmiralBet KLS-a na kojima će se usvojiti sva neophodna akta pred početak sezone.

Direktor lige Aleksandar Grujin najavljuje edukativni deo seminara u kome će sva službena lica lige imati priliku da usavrše svoje znanje kroz niz predavanja pripremljenih od strane starijih kolega i analizu video materijala sa situacijama sa terena iz prethodne sezone 22/23.

„Ono što je jako važno istaći je da ćemo imati vrlo korisna predavanja od strane predstavnika FIBA vezana za prepoznavanje situacija koje mogu uputiti na potencijalne neregularnosti utakmica“, konstatovao je Grujin i potom posebno naglasio:

„AdmiralBet KLS je u proteklom periodu bio pouzdan partner FIBA u rasvetljavanju tih negativnih pojava u sportu. Od strane FIBA smo dobili i zvanično zahvalnost za uložen trud u prikupljanju i dostavljanju svih informacija do kojih smo došli, kako bi svi oni koji su činili nedozvoljene radnje i time uticali na regularnost utakmica i celokupnog takmičenja, bili procesuirani. Kazne koje su izrečene su oštre kako bi bile primer svima da se nešto slično ne ponovi, a ono na čemu ćemo mi predano raditi zajedničkim snagama sa FIBA i klubovima je prevencija, kako bismo sve te negativnosti u potpunosti iskorenili, jer regularnost takmičenja je ono što je prioritet“.

Ovom prilikom se još jednom zahvaljujemo na ukazanom poverenju „JP Hotelu Stara planina Resort“ i g-dinu Goranu Karadžiću koji sa krova Srbije je omogućio da start sezone 2023/24 nastavi svoju tradiciju dobrog domaćina i besprekorne usluge.