Sloga posle jako teškog gostovanja u ABA2 balonu, ima jako gust raspored i u AdmiralBet Košarkaškoj ligi Srbije. Nakon neizvesne pobede u Užicu, protiv Slobode, naredni rival biće sutra ekipa Vojvodine, koja od 18 časova gostuje u Kraljevu. Svoje viđenje trenutne situacije u klubu, koji je nedavno bio u ozbiljinim i činilo se nepremostivim problemima, dao je pomoćni trener „belih“, Saša Đorđević.

„Ekipa je pre dve nedelje bila u štrajku, bili smo u ozbiljnim problemima i ekipa sedam dana nije ni trenirala. Onda nam je usledio balon, na koji smo otišli sa samo jednim odrađenim treningom, a imali smo ispred nas tri utakmice u sedam dana. Ostali smo nažalost u prvom meču i bez kapitena, Stefana Matovića koji se ozbiljnije povredio i neće moći neko vreme da pomogne timu. U KLS ne možemo da računamo ni na Stajčića koji je već duže vreme van stroja, a bolestan je bio i novi igrač Rašim. Na sve to ekipu ne može da vodi ni prvi trener, Marko Dimitrijević. Zbog svega ovoga ćelim posebno da istaknem da je svaka pobeda važna, i da se momci koji mogu da igraju bore kao lavovi i ne odustaju do poslednje sekunde ni na jednom utakmici. Nemamo vremena za slavlje niti odmor, već nas čeka ekipa Vojvodine koja je naravno veoma neugodna. Pripremamo se dobro za njih, znamo da nas očekuje još jedna teška borba na parketu, ali spremni smo i idemo kao i do sada u svaki meč sa verom u pobedu.“, istakao je pomoćnik Marka Dimitrijevića.

Trenutno stanje na tabeli je takvo da ekipa Sloge zauzima 10.mesto, sa 10 pobeda i devet poraza, dok su novosađani peti, sa učinkom od 13 trijumfa i šest poraza. Izvor KK Sloga #klsrb