U dobrom raspoloženju košarkaši Slobode očekuju nedeljni duel sa ekipom Tamiša, sastavom iz donjeg dela tabele. Razlog za optimizam Užičana su dve vezane pobede, na svom terenu protiv Čačka i na gostovanju u Lazarevcu. Kada se na sve to doda i pobeda u Kupu protiv Klika u Arilju, jasno se nameće zaključak da je ekipa u dobrom ritmu. Jedan od najmlađih u redovima Slobode Čedomir Matić priželjkuje pobedu u nedelju :
– Ekipa Tamiša dolazi u Užice u, po njih, lošem trenutku. Ekipa je u rezultatskoj krizi i to ne sme da nas zavara. Sigurno da će doći silno motivisani, ali mi smo spremni da učinimo sve da dođemo do pobede. Posebnu pažnju moramo posvetiti defanzivnim zadacima. Očekujem dobru podršku sa tribina i novu pobedu. – zaključuje Matić.


U prethodnom delu prvenstva veliki adut ekipe je bek šuter Nikola Ćirković, od njega se i u nedelju očekuje da bude na svom nivou:
– Želimo da nastavimo niz, igramo kući pred domaćom publikom, koja je naša velika prednost. Ako ispoštujemo sve što radimo na treninzima i pre svega u fazi odbrane , pobeda se neće dovoditi u pitanje. Tamiš će morati da ide na sve ili ništa, a na nama je da ih zaustavimo. – optimista je Ćirković. Trener Velimir Gašić zadovoljan je atmosferom, ali ne i situacijom sa povredama pojedinih igrača:


– Mi smo neki timski identitet već postavili, igrači su to u dobroj meri prihvatili. Čvrstina je ono što je u savremenoj košarci jako bitno, to mora da bude na zavidnom nivou. Publika nam daje bezrezervnu podršku, pozivam ih da budu uz nas i ovog puta i da se zajedno radujemo. Meč Sloboda – Tamiš igra se u nedelju od 18 časova u sportskoj hali u Velikom parku. Izvor KK Sloboda #klsrb