Košarkaši Tamiša savladali su u okviru 27. kola ekipu Dinamika iz Beograda 80:76.Pančevci su ušli malo sporije u utakmicu. Promašili su nekoliko zicera i otvorenih šuteva. Gosti su preko Đorđevića i Šulovića bili u minimalnoj prednosti, pa je na kraju prve deonice rezultat bio 19:20.


Na početku druge četvrtine, gosti su pojačali ritam u odbrani i otvorenim šutevima i kontranapadima stigli do osetnije prednosti (19-29). Ulaskom Vasilja Kovačevića, Tamiš je preko niskog posta uspeo da dođe ritma u napadu, što je nateralo stratega Dinamika, Sašu Nikitovića da zatraži minut odmora (23:29). Do kraja poluvremena, Tamiš je teško dolazio do poena, ali je smanjivao prednost. Na poluvremenu rezultat je bio 39:41.
U drugom poluvremenu, Tamiš je izgledao mnogo bolje, na prvom mestu energetski. Poenterski, Todorović i Smiljanić su uvećali prednost Tamiša na +7 (52:45). Gosti su trojkama Milijaševića i Paunovića ostajali u igri, sve do samog kraja deonice kada je Terzić zakucavanjem postavio krajnji rezultat treće četvrtine (63:54).


Početak četvrte deonice naslućivao je da će tim Bojana Jovičića mirno privesti meč kraju. Međutim, trener Nikitović je promenio odbranu svog tima, na koju se Pančevci nisu snašli. U napadu gostiju briljirao je mladi Radosavljević. Tamiš je uspeo da odbije sve nalete, a konačni rezultat postavio je sjajni Branislav Terzić preko linije slobodnih bacanja, za konačnih 80:76. Ovo je bila 5. pobeda u nizu Tamiša i pred ulazak u samu završnicu takmičenja imaće pobedu više u odnosu na trenutno glavne konkurente u borbi za opstanak- Radnički i Kolubaru. Izvor KK Tamiš #KLSRB