Nije se u poslednjoj deceniji desilo da valjevski ljubitelji košarke u ovom periodu godine slave tri vezane pobede na startu sezone, bilo da je u pitanju dobro poznati KLS ili dve godine provedene u ABA ligi. Već u sredu u finišu uvodnog kvartala moglo se nagovestiti da će komšije iz Lazarevca teško stići do bodova, a osim problema sa defanzivnim skokom ostali segmenti igre Metalca u nastavku duela funkcionisali su po planu.
Zadovoljstvo nije krio ni trener Branislav Ratkovica, koji je i pored problema sa povredama Šešlije i Ilića u pripremnom periodu na ovom meču mogao da računa i na šutera Altina Islamovića. Ipak, mladi trener Valjevaca dobro pamti i prošlogodišnji poraz od Tamiša posle produžetka (91:83), njegov prvi na klupi valjevskog tima pa stručni štab i igrače neće zavarati ni trenutni skor na tabeli.
– Istina je da je Tamiš krenuo loše u ovoj sezoni, ali u pitanju je dobra ekipa koja u sastavu ima neke iskusne igrače. Pečat Bojana Jovičića video se i u tri prva meča i nema dileme da će protiv nas želeti do uvodnog trijumfa u KLS-u. Sa druge strane na nama je da se što bolje pripremimo i nastavimo pobednički niz – rekao je Ratkovica.
Susret u dvorani “Strelište” na programu je u nedelju u 18 časova i 30 minuta. Foto Sreten Pantelić Izvor KK Metalac #klsrb