Košarkaši Crvene zvezde mts dočekaće u petak ekipu FMP-a u prvoj utakmici finala prvenstva Srbije. Utakmica se igra od 19 časova u hali Aleksandar Nikolić, a ulaz na ovu utakmicu biće slobodan. Crveno belima će u izuzetno napornoj i dugoj sezoni ovo biti 74. utakmica u svim takmičenjima, ali naredne utakmice donose priliku da se tim bori za još jedan trofej i triplu krunu. Trener Crvene zvezde mts Dejan Radonjić bio je kratak i jasan pred početak finala:


„Ulazimo u samu završnicu sezone,i svu energiju koju imamo i koja nam je ostala moramo da usmerimo ka tome da odigramo čvrsto, skoncentrisano, odgovorno kako bi došli do uvodne pobede u ovom finalu“. Kapiten Branko Lazić u sličnom tonu najavljuje finale:
„ Iza nas je ogroman broj utakmica, mnogo toga smo prošli, ali sada u samom finišu čeka nas još jedno finale i prilika da dođemo do još jednog trofeja. Sama činjenica da igramo utakmice za trofej od nas traži da pronađemo sve rezerve i damo sve što imamo kako bi na najbolji način okončali ovu sezonu. Za početak, potrebno je da odbranimo domaći teren, za to je potrebno da odigramo čvrsto i odgovorno“.
Druga utakmica finalne serije igra se u nedelju u FMP Areni sa početkom u 20 časova, ukoliko bude bilo potrebe majstorica je na programu u utorak takođe u Hali Aleksandar Nikolić. Izvor KK Crvena zvezda #KLSRB