Iako možda nije tako delovalo na startu sezone susret između Metalca i Vršca može se okarakterisati kao derbi nove runde AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Domaći su do sada samo jednom pognutih glava napustili parket i to protiv Dinamika, dok je sastav koji sa klupe predvodi Vladimir Đokić nakon lošeg početka sezone na poslednjih sedam prvenstvenih susreta šest puta slavio.
Jedan od onih pred kojim je težak zadatak zbog nešto kraće rotacije valjevskog sastava je krilni centar Nikola Stefanović, koji je u gradu u kojem nastupa već nekoliko godina sarađivao i sa Đokićem.


– Vršac je mlada ekipa sa nekoliko iskusnih pojedinaca i odličnim trenerom. Pokazali su pobedom protiv Sloge da mogu ući u borbu za sam vrh tabele, a krasi ih igra u tranziciji koju bi trebalo da zaustavimo. Mi smo se dobro pripremili za ovaj susret, neophodno je da od starta budemo maksimalno agresivni i verujem da je to način da nastavimo pobednički niz. Verujem da će nas publika i na ovom susretu podržati kao u dosadašnjem toku sezone – poručio je mladi Kraljevčanin. Susret između Metalca i Vršca na programu je u subotu od 19 časova. Foto Đorđe Đoković Izvor KK Metalac #klsrb