Iako su u jednom momentu imali i 19 poena prednosti protiv nekompletnog sastava Dunava košarkaši Metalca su nakon prestonice i Staru Pazovu napustili pognutih glava. Nakon drugih 20 minuta za zaborav četiri večeri kasnije u „Halu sportova“ stiže Zlatibor, jedna od najboljih ekipa AdmiralBet KLS-a i učesnik ABA 2 lige. I pored činjenice da je, ukoliko žele da izbegnu dramu vezanu za opstanak u ligi neophodna pobeda, +36 iz prvog dela u korist ekipe Strajina Nedovića dovoljan je pokazatelj odnosa snaga i izazova koji čeka domaćina na predstojećem duelu. Ukoliko žele da se suprostave rivalu biće neophodan i doprinos Nikole Žižića, jednog od najiskusnijih igrača u valjevskom timu.


– Nema dileme da nas čeka ekipa koja je možda ove sezone i najviše pokazala u ligi. Zaista su sjajni, dobro pokriveni na svim pozicijama i neće biti lako da im se suprostavimo. Potrebno je da budemo agresivni u odbrani, koja nam je u dosadašnjem delu sezone donela i prevagu na duelima u Valjevu. U suprotnom, nemamo šta da tražimo protiv sastava kakav je Zlatibor. Teško je proceniti šta se konkretno desilo u Staroj Pazovi, mislim da je jedan od razloga poraza period koji je bio iza nas, fizički nismo u potpunosti spremni što se videlo i nastavku toga meča – rekao je bivši igrač Sutjeske i FMP-a.
Valjevci će u nastavku sezone biti jači za Lazara Trunića, beka koji u Metalac stiže iz druge italijanske lige i biće na raspolaganju treneru Ratkovici u ključnim mečevima u borbi za opstanak. Izvor KK Metalac #KLSRB