Borac – Mladost MaxBet 102:86 (31:28; 20:27; 30:20; 21:11)Igrači Borca nastavili su u pobedničkom ritmu plej-of AdmiralBet Košarkaške lige Srbije. Ovog puta, u polufinalu rečenog takmičenja, protivnik izabranicima Marka Marinovića bila je zemunska Mladost MaxBet. Iako je bio bez nekolicine važnih igrača, koji su bili okosnica tima u dosadašnjem delu sezone, Borac je uspeo da savlada veoma kvalitetnu i neugodnu ekipu iz Zemuna, a rezultat nakon 40 minuta nadmetanja je glasio 102:86 (31:28; 20:27; 30:20; 21:11). Vredno pomena jeste da je utakmicu uveličao svojim prisustvom Svetislav Pešić, selektor muške košarkaške reprezentacije Srbije.
Utakmica je započela u prilično ujednačeno. Na jednoj strani prednjačio je Bojić, koji je postigao sve poene za goste, dok su kod domaćina koševi bili raspoređeni na nekolicinu igrača. Ali kada su se probudili i ostali igrači iz Zemuna, gosti su konstantno držali prednost. Međutim, Pecarski i Ćurčić su odlučili da pokrenu svoj tim, pa su sa dve trojke preokrenuli rezultat (14:15). Mladost nije želela da se zaustavi, tako da je u nastavku vladalo egal stanje. Tako je potrajalo dobrih dva minuta, da bi usledio nalet Borca, koji je trojkama došao do prednosti od pet poena (23:18). Od tog momenta do kraja prve četvrtine domaćin je znalački čuvao prednost.
Tek što je krenuo drugi deo meča, Mladost je predvođena Bojićem došla do šest vezanih poena, pa je ponovo imala prednost u svojim rukama. Da se još više ne odlepi postarao se Ilija Đoković, koji je bio uspešan van linije 6,75. Usledila je trojkaška kanonada na obe strane, tako da je gledana prilično brza i efikasna utakmica. Ali niko nije uspevao da se nametne kao vodeći tabor, što je, uostalom, i rezultat pokazivao. Ipak, sve se promenilo u drugom delu četvrtine. Mladost je sa nekoliko dobrih i učinkovitih napada brzo došla do +10 (41:51). Trener Marinović nije imao drugo rešenje osim da zatraži tajm aut, kako bi prekinuo seriju Zemunaca. Bez obzira na taj potez, Bojić je nastavio da igra poluvreme iz snova, pa je Mladost dodatno povećala prednost. U završnici prvog poluvremena Borac je skupio svoje redove, pa je odgovorio kako se od njega očekuje, što je kao rezultat imalo da je deficit značajno smanjen (51:55). Tako je domaćin malo mirnije mogao da sačeka nastavak susreta.
Veoma ravnopravno, baš kao prvo, krenulo je i drugo poluvreme. To je više išlo na ruku gostima, koji su imali kakvu-takvu prednost. Međutim, Borac je trojkama uspevao da drži priključak, a kada je Novaković bio uspešan, rezultat je bio u korist Čačana (69:66). Bilo je očito da Borac pojačava, tako da je trener Mladosti zatražio tajm aut, kako bi to osujetio. Ali domaćin je osetio pogodnu situaciju, pa je relativno brzo i lako došao do prednosti od 10 poena (79:71). Do okončanja trećeg kvartala Mladost je uspela da smanji deficit, što je nagovestilo neizvesnu završnicu utakmice.
Sa 10 vezanih poena Borac je otvorio odsudni deo meča, pa je tako došao do maksimalne prednosti +16 (91:75). To je bio signal za sve u hali da je Borac odlučio da prelomi meč i na vreme odluči pitanje pobednika. Naravno, Mladost se nije predala, već je nastavila da pruža otpor domaćinu. Ali vremena je bilo sve manje, a Borac je potpuno kontrolisao susret. Čak je u nastavku i dodatno povećao svoj suficit. Iako nešto teže od očekivanog, čačanski tim je ipak uspeo da odbrani domaći parket i tako povede u dvomeču sa Zemuncima.
Već za dva dana biće odigran susret broj dva između više puta pomenutih timova. Razlika će biti u tome što će Mladost MaxBet biti domaćin. Utakmica u prestonici biće realizovana u ponedeljak, sa početkom u 17:00.
Borac: I. Đoković 3, Đ. V. Ćurčić 5, R. Đoković 4, Lopez 16, Pecarski 25, Marinković 12, Novaković 20, Todorović 8, Andrić, Čarapić 9.
Mladost MaxBet: Livingston 24, Jokić, Klavžar 4, Nešović, Milosavljević 6, Milenković, Kovačević 2, Bojić 35, Bjeličić, Gibson 12, Živojinović 3. Nikola Minović Foto i izvor KK Borac #KLSRB