Stefan Simić (Vršac Meridianbet) – MVP za sezonu 2023/24

Dvadesetosmogodišnji šapčanin Stefan Simić (Vršac) u svojoj desetoj sezoni u Košarkaškoj ligi Srbije zasluženo je dobitnik titule MVP regularnog dela sezone. Svoj prvoligaški debi imao je sa 17 godina u ekipi Smederevo 1953 u sezoni 2013/14, a potom je promenio nekoliko klubova (Napredak Rubin, Mega, Sloboda, Mladost) da bi u svojoj drugoj sezoni u Vršcu stigao do vredne titule.
Stefan je u sezoni koja je za nama propustio samo jednu utakmicu. Na 29 odigranih utakmica uvek je imao dvocifren index izuzev u trećem kolu kada je protiv Spartaka imao samo 9 indexnih poena. Najbolje partije pružio je u pobedama svoh tima protiv Dinamika (index 40) i Slobode (index 42). Najefikasniji je bio na utakmici protiv Slobode kada je postigao 31 koš, a treba istaći da je na utakmicama protiv Dinamika i Metalca imao po 10 asistencija upisanih pored svog imena.
Sa 140 asistencija (4,8 po meču) najbolji je dodavač u svojoj ekipi ali i najopasniji napadač , jer su protivnici na njemu napravili 228 prekršaja (gotovo 8 po meču). Za 769 minuta provedenih u igri ostvario je index 695 (24 indexna poena po meču).

Ceo itervju je u prilogu ispod ↓ AdmiralBet Košarkaška liga Srbije #klsrb