Nakon nekoliko godina košarkaši Metalca start sezone dočekuju nakon kompletnih priprema. Došao je kraj kontrolnih duela i prvenstvena iskušenja pokazaće koliko renovirani tim predvođen Branislavom Ratkovicom može ove sezone. Iako im raspored ne ide na ruku pomenuti stručnjak koji je dobio poverenje rukovodstva kluba zadovoljan je urađenim u pripremnom periodu, a poslednja dva prijateljska duela pratila je i valjevska publika.
No, pre prvog zvaničnog susreta protiv Dinamika u „Halu sportova“ sledi težak test u Novom Sadu u prvoj prvenstvenoj rundi.
– Iza nas je gotovo dva meseca rada gde smo ostvarili zacrtano, ali je preostalo još detalja na kojima ćemo raditi. Želja je da se prikažemo u najboljem mogućem ove sezone, ali nema dileme da će ovoj mladoj ekipi biti potrebno vreme. Što se tiče prvog duela Vojvodina je apsolutni favorit, ekipa je selektirana za ABA ligu, igraju godinu dana zajedno i nema dileme da su u prednosti. Naš zadatak je da utakmicu odigramo najbolje što možemo – jasan je mladi stručnjak.
Novosadski sastav jedan je od favorita i za vrh tabele u nacionalnom prvenstvu i neće biti lako suprostaviti se ekipi koja je pojačana i ovog leta. Janjić, Vučetić i Ponjavić neka su od imena koja su stigla u redove tima čiji dres i dalje nosi bivši igrač Metalca Petar Rakićević.
– Miroslav Nikolić je iskusan trener i sigurno će znati da prepozna i neke naše nedostatke. Većini igrača Metalca ovo će biti prva sezona u kojoj će dobiti više minuta, ali mislim da uz agresivnu igru i dosta trčanja imamo šansu da im pariramo. Ako im prepustimo da nametnu svoj ritam to sigurno neće biti dobro – završio je Ratkovica.
Trener Valjevaca istakao je i da je centar Bojan Stanojević u utorak startovao sa treninzima, kao i da se neće žuriti sa njegovim povratkom na parket. Izvor KK Metalac #KLSRB