Teška i turbulentna sezona za valjevski Metalac biće okončana nadmetanjem u AdmiralBet Superligi. Valjevci su plasman među osam najboljih srpskih ekipa ostvarili tako što su takmičenje u AdmiralBet KLS-u završili na četvrtoj poziciji sa skorom od 20 pobeda i deset poraza, pa će do kraja maja odmeriti snage sa Vojvodinom mts, FMP-om SoccerBet i Megom MIS. Nakon igara u dresu komšijske Kolubare jedan od onih koje će publika prvi put u četvrtak moći da vidi u dresu Metalca je krilni igrač Mladen Grušanović.

– Nadam se da ću u ovih mesec dana pomoći ekipi da ostvari što bolji rezultat u Superligi. Neke saigrače sam i od ranije poznavao pa neće biti potrebno mnogo vremena za prilgađovanje. Što se tiče prvog rivala mislim da će najvažnije biti da zaustavimo njihovog lidera Dušana Beslaća, mada u sastavu imaju i pored njega kvalitetne pojedince. Međutim, stižu u Valjevo i normalno je da se nadamo trijumfu na startu – poručio je Grušanović.

Sada već bivši igrač FMP-a Nikola Manojlović će pored još nekih mladih igrača biti adut Vojvodine u košarkaškoj Superligi Srbije, što ukazuje da već na prvom susretu Valjevce čeka izuzetno težak zadak, smatra i mladi trener Saša Milićević.

– Nije bilo mnogo vremena, ali pokušali smo da se na najbolji mogući način uigramo sa dva nova igrača. Želja je da se u ovih šest mečeva pokažemo u što boljem svetlu i budemo kompaktna ekipa. Kada se vidi snaga timova iz ABA lige iluzorno je pričati ko će biti favorit na tim susretima, međutim neophodno je da bar u Valjevu ispoštujemo našu publiku i pružimo maksimum protiv sva tri rivala. Nakon Dafija i Meninga klub su pre početka Superlige napustili bek Stevanović i krilni centar Ilić, dok će valjevska publika već u četvrtak imati priliku da pored Grušanovića pozdravi i Marka Šinika.
– To je bio i očekivan potez s obzirom na probleme na bekovskoj poziciji koji su izazvani odlascima igrača u toku lige. Doveli smo Šinika, košarkaša koji i na treninzima pokazuje želju za dokazivanjem i nadam se da će se to preneti i na mečeve. Grušanović je dobro poznato ime svima koji godinama unazad prate dešavanja u Admiralbet Košarkaškoj ligi Srbije i verujem da će iskustvom i kvalitetom pomoći da što bolje izgledamo na predstojećim susretima – završio je Saša Milićević.


Mladi stručnjak izrazio je zadovoljstvo što je Mihailo Poček prihvatio da mu bude stručni savetnik dodavši da će njegovo bogato iskustvo pomoći da se što bolje pripreme za predstojeće duele. Foto: Ivica veselinov i  Sreten Pantelić Izvor KK Metalac #klsrb