Na vrhu tabele Valjevci su dočekali novu godinu, međutim već prve večeri u 2023. našli su se u “Hali sportova”. Svesni da u sportu nema previše euforije do kraja sezone puleni Branislava Ratkovice već osmog dana imaju priliku da novom pobedom u Leskovcu ostanu usamljeni na prvoj poziciji AdmiralBet Košarkaške lige Srbije.
Ipak, pita se i domaćin, naročito u dvorani “Dubočica” u kojoj će do kraja sezone tražiti bodove vredne opstanka u elitnom društvu.
– Svesni smo da je protivnik podigao formu slavivši na dva od poslednja tri meča. Trijumf nad Slogom sigurno će im dati dodatno samopouzdanje, pa nema sumnje da motivisani žele i dobar početak ove godine. Pokušavaju sa zonskim presingom preko celog terena odnosno promenama u odbrani da zbune rivala i bićemo spremni za te zamke. Nema dileme da će nam u predstojećem periodu nedostajati Luković, ali i nakon meča protiv Spartaka rekao sam da je na ostalim igračima zadatak da nadomeste njegovo odsustvo u rotaciji i nadam se novim pobedama – jasan je trener Branislav Ratkovica. Susret između Zdravlja i Metalca na programu je u nedelju od 17 časova. Foto Đorđe Đoković Izvor KK Metalac #klsrb