Nakon tri uzastopna poraza košarkašima Metalca do kraja kalendarske godine ostalo je isto toliko mečeva, a svi će biti igrani u „Hali sportova“. Pre duela sa Vojvodinom u prvenstvu i nacionalnom kupu puleni Branislava Ratkovice snage će odmeriti sa OKK Beogradom, sastavom koji i ove godine nastupa kao razvojni tim Mege. Činjenica da popularni „klonferi“ nakon 14 rundi imaju dve pobede više dovoljno govori kako se jedan od najmlađih timova u ligi predstavio ove sezone, a na gostovanjima upisali su po tri trijumfa i poraza. Ipak, ako žele da bar na sedam dana poprave položaj na tabeli Valjevcima je slavlje u svojoj dvorani neophodno.


– Pored poraza mislim da su nas koštali i problemi sa povredama i nadam se da je tome došao kraj. Ovu nedelju iskoristili smo kako bi se dodatno oporavili i što bolje pripremili za pobedu i prekid serije poraza. OKK Beograd je mlada ekipa koja se dobro pokazala od starta sezone, videli smo da je liga izjendačena i nema dileme da nas čeka težak posao. Oni su u poslednjoj rundi ubedljivo poraženi od Zlatibora, ali svesni smo njihove snage, ali i činjenice da bismo se potencijalnim trijumfom vratili u budućnosti mogli vratiti u gornji deo tabele – smatra bek Nikola Žižić.
Pored trenera Ratkovice koji je predvodio „klonfere“ protiv bivšeg kluba igraće centar Milenko Veljković i krilni igrač Nikola Pavić. Izvor KK Metalac #KLSRB