Četiri uzastopna trijumfa košarkaša Metalca na startu sezone AdmiralBet Košarkaške lige Srbije podigla su samopouzdanje i igračima, koje već u novoj rundi čeka možda i najveće iskušenje u dosadašnjem toku sezone. Dolazak novosadske Vojvodine bez dileme će privući i publiku u valjevsku dvoranu, željnu novog trijumfa.
A da do njega neće lako doći ukazuje i jedan od aduta Branislava Ratkovice bek Altin Islamović, koji je propustio prva dva ovosezonska duela.
– Naravno da je želja da nastavimo niz pobeda, naročito ako se zna da igramo na svom parketu. Nadam se podršci navijača kao na prva dva susreta, a mislim da ključ našeg trijumfa leži u agresivnoj odbrani i poenima iz tranzicije. Ja sam se vratio na parket nakon povrede zadobijene na treningu i spremno dočekujem novi duel. Novosađani su iskusna ekipa koja dugo igra zajedno, predvode ih centri Beslać i Gaćeša, a kvalitet su pokazali i na startu sezone. Mislim da će utakmica biti lepa za gledanje, jer bar za sada pružamo znatno bolje partije u Valjevu – rekao je Islamović. Susret u “Hali sportova” na programu je u subotu u 19 časova. Foto Sreten Pantelić Izvor KK Metalac #klsrb