Sa poslednja dva gostovanja košarkaši Metalca u svoju dvoranu vraćaju se sa polovičnim učinkom. Vršac je i protiv pulena Branislava Ratkovice pokazao dobru formu, dok je deseti ovosezonski trijumf protiv Slodesa približio Valjevce opstanku. No za tako nešto u predstojećih sedam utakmica biće potrebno, po pretpostavkama, dve ili tri pobede, a prva prilika za to je zaostali duel protiv užičke Slobode.


Ekipa Olivera Popovića odlično igra ove sezone, gotovo sigurno će se naći u Superligi, a nakon poraza od zemunske Mladosti nema dileme da u naš grad stiže da pokaže kvalitet, zahvaljujući kojem se tenutno nalaze na skoru od 15 pobeda i sedam poraza.
– Čeka nas jedan sjajan protivnik, brojke dovoljno govore o kakvom se rivalu radi. Izuzetno su efikasni, u vrhu su i po broju asistencija, a ako hoćemo nečemu da se nadamo neophodno je da sprečimo njihovu igru u tranziciji, Pratili smo naravno poslednji duel protiv Mladosti, u kojem su i pored poraza prikazali dobru igru. I pored loše partije protiv Vršca mi smo uspeli da tri dana kasnije pobedimo Slodes, što nam je bilo važno pred završnicu prvenstva. Jasno je svima da je liga izuzetno izjednačena i cilj je da što pre dođemo do skora neophodnog kako bi se izborio opstanak – jasan je trener Metalca Branislav Ratkovica. Zbog blizine gradova i uopšte rivaliteta koji se godinama gaji u gotovo svim sportovima u taboru Metalca nadaju se i dobroj poseti u „Hali sportova“ kako bi se na krilima navijača prikazali u što boljem svetlu. Izvor KK Metalac #KLSRB