Spartak Office Shoes – Vojvodina MTS 83:72 (28:19, 19:12, 16:21, 20:20)

U derbiju 16. kola KLS Spartak je naneo treći poraz Vojvodini, revanširajući im se za neuspeh u Novom Sadu, i to sa kamatom.
Počelo je za derbije uobičajenim ispitivanjem snaga. Krajem prve deonice Spartak je stekao lepih plus 9. Drugi period donosi manje kvalitetnu košarku, koju Subotičani iskusno rešavaju u svoju korist. Već posle dva minuta igre u nastavku Spartak je ispunio bonus, a kod rezultata 47:35, trener domaćih Jovanović je isključen na opšte čuđenje audotorijuma. Gosti su taj momenat iskoristili da se primaknu na minus 2 (47:49). Spartak se vraća „u igru“, a jedan od tvoraca preokreta kod rezultata 67:59, Cvetković zbog flopinga dobija 5.ličnu grešku, te Spartak od 34 minuta posle trenera ostaje i bez prvog pleja. Ipak, na krilima navijačima Subotičani odbijaju sve nalete gostiju za deveto uzastopno slavlje na domaćem parketu, ukupno 12 ove sezone. Kod gostiju najefikasniji Ljubičić sa 14 Nikolić sa 13 poena. Meču je prisustvovao najveći broj gledalaca ove sezone u KLS.


Spartak Office Shoes: Cerovina 14 (6 skokova), Cvetković 10, Milijašević, Stepanović 6, Kutlešić, Milisavljević 12 (7 skokova), Radosavljević 6, Medarević, Bojić 11 (5 skokova), Gordić, Sokolović 4, Barna 20 (8 skokova).
Trener gostiju Miloš Isakov Kovačević je čestitao Spartaku na zasluženoj pobedi i dodao da njegova usled kadrovskih problema (nije igrao Rakićević-prim. aut.) nije imala snage i koncentracije da se u potpunosti vrati u meč, nakon slabog izdanja u prvom poluvremenu. „Sada nas čekaju „male“ utakmice koje moramo ozbiljno da shvatimo.“.


Pomoćni trener Spartaka Slobodan Ljubotina je u emotivnom govoru rekao da mu je drago što su igrači nakon odličnog završetka godine, nastavili u istom stilu, u smislu velike energije. Još je i dodao da smatra da Spartak i Subotica ne zaslužuju ovakav tretman. „Nije mi jasno kome smeta jak Spartak, te sada gledaoci kojima se najlepše zahvaljujem, umesto da pričaju o našoj velikoj pobedi i igri, pričaju o suđenju…“


U sledećem 17. kolu Spartak u subotu 13. januara od 19 časova dočekuje kraljevačku Slogu. Izvor KK Spartak Office Shoes #klsrb