Susret protiv Vršca u Valjevu bio je samo još jedan u nizu u prvom delu sezone u kojem je domaća publika u „Hali sportova“ uživala. Međutim, kao i ostali rivali i naredni protivnik Metalca predvođen dobro poznatim imenom kroz sezonu je izgledao sve bolje, a poslednji trijumf u dvorani kraj Ibra sigurno je dobar pokazatelj koliko težak zadatak čeka Valjevce u „Milenijumu“. Vrščanima u čijem se sastavu i dalje nalaze Slobodan Jovanović i Toma Vasiljević daće i dodatno samopouzdanje pred susret protiv lidera na tabeli.

– Vršac je odlična ekipa koja je sjajno vođena od strane trenera Đokića. U napadu i odbrani znaju šta rade, 40 minuta izuzetno su agresivni, dok na drugoj strani parketa pokušavaju da izvuku maksimum od svakog pojedinca. Traže koncentraciju od protivnika i biće neophodno da budemo fokusirani u gotovo svakoj odbrani kako nas ne bi kaznili i u poslednjim sekundama napada – poručio je trener Valjevaca.
Nakon poraza Zlatibora od Novog Pazara košarkaši Metalca ponovo su se našli na vrhu tabele, a baš kao i u prethodnim navratima mladi stručnjak nije želeo previše o onome šta ih očekuje do kraja regularnog dela AdmiralBet KLS-a. Sudeći po svemu viđenom do sada nema dileme da će biti izuzetno zanimljivo.
– Ostalo nam je još pet mečeva, a pored naših problema zaista je iluzorno pričati o drugima i ishodima njihovih duela. Neophodno je da se koncentrišemo na našu igru, što nam je i donelo ovu poziciju pred finiš prvenstva. Rekao sam i nakon utakmice protiv Mladosti da jednostavno ne možemo da se poredimo sa Zlatiborom i Spartakom, ekipama koje su se pojačale. Mi smo sa druge strane ostali bez Meninga i nemamo nikakav pritisak, ali sigurno snove da dođemo do nečega što smo zacrtali i pre početka sezone – završio je Branislav Ratkovica.

 


Susret između Vršca i Metalca na programu je u nedelju u 18 časova. Foto Sreten Pantelić Izvor KK Metalac #klsrb