Košarkaši Sloge ponovo su u jakom tempu gde igraju mnogo utakmica u svega nekoliko dana na dva fronta. Nakon dve velike i veoma važne pobede u ABA2 ligi, sledi novi meč u AdmiralBet Košarkaškoj ligi, a protivnik je najteži mogući, ekipa Metalca iz Valjeva. Prvoplasirani tim na tabeli dolazi na uvek nezgodan teren u Kraljevo, a Sloga je vezala nekoliko dobrih mečeva i dobrih rezultata, pa u dosta optimističnijem duhu se priprema za ovu utakmicu.


„Ekipa Metalca je pokazala da je najbolja u ligi u ovom trenutku, što govori i plasman na tabeli i to što do sada imaju samo jedan pozar. Jako dobar i kvalitetan tim, selektiran odlično na čelu sa odličnim trenerom i svakako su pokazali da pretenduju na jedno od prva dva mesta na tabeli u KLS. Mi nastavljamo niz naših utakmica. Ostvarili smo dve vredne pobede u trećem balonu ABA2 lige na Zlatiboru, ali okrenuli smo se odmah naredom rivalu i vredno trenirali i pripremali se za Matalac. Ono što uvek govorim jeste da u svaku utakmicu ulazimo tako da je dobijemo, pa ćemo dati sve do sebe da to bude i protiv ekipe iz Valjeva.“, rekao je trener „belih“, Marko Dimitrijević.
U prethodnom meču, Sloga nije mogla da računa na povređenog Žada Halila, ali ni na Nemanju Nikolića sa kojim su kraljevački „beli“ raskinuli ugovor. Da li će se Sloga pojačati u narednom periodu, ostaje da se vidi, a pre toga sledi im jedan od najvažnijih mečeva u ovom, prvom delu sezone, a to je meč 14.kola AdmiralBet Košarkaške lige Srbije, sa Metalcem, koji se igra sutra u Kraljevu sa početkom u 18 časova. Izvor i foto KK Soga #klsrb