Košarkaši Dynamic Balkan Beta na svom parketu traže šestu pobedu u novoj sezoni. Dorćolci će u subotu od 18 časova ugostiti ekipu Sloge iz Kraljeva, novopečenog člana ABA 2 lige.
Iza tima je teško izvojevana pobeda u Čajetini, protiv ekipe Zlatibora, a komentar o tome dao je trener prvog tima, Saša Nikitović.
„Velika pobeda za nas, pogotovo zato što sam kasnije čuo podatak da je Dynamic prvi put slavio na Zlatiboru. Pogodilo se da mi u ovom sastavu prvi put pobedimo na Čajetini. Igrali smo dobro, imali smo dobre procente, a naročito smo držali intenzitet utakmice i kroz odbrambene zadatke sveli protivnika na mali broj poena. To je intenzitet na koji oni nisu baš navikli. Sve u svemu, dva velika boda za nas“.


Dao je komentar trener i o narednom protivniku.
„Izuzetno jak sastav, pravljen za dva fronta: domaći i regionalni. Mislim da su ispunili kotu stranaca sa četvoricom njih, što dovoljno govori o njihovim ambicijama i pojačanjima ove godine. Nema šta, na nama je da branimo domaći teren, odigramo čvrsto kao do sada i u intenzitetu koji nama prija. Nadam se da će to biti dovoljno za pobedu“.
Utiske pred meč izneo je i košarkaš našeg tima, Nikola Kostić.


„Nakon 5:0 na startu sezone očekuje nas jedna jako bitna i teška utakmica. Prošle godine je Sloga dobila oba duela, što je još jedan znak opasnosti, i ako se situacija dosta promenila. Moramo braniti domaći teren, nadam se da ćemo uz dobar skauting i pripremu uspeti u tome. Dolazi nam jedna jako čvrsta i dosta izmenjena ekipa u odnosu na prošlu sezonu, koja igra dobru košarku, dosta rotira, i koja je do sad pokazala čvrstinu koja ih je krasila i pre. Ukoliko odgovorimo na fizičku snagu Sloge mislim da nećemo imati veće probleme da odbranimo domaći teren“. izvor i foto KK Dynamic BalkanBet #klsrb