Posle lošeg starta i dva vezana poraza, na samom početku sezone, u Slogi su brzo reagovali i pronašli pojačanje na poziciji centra koje im je nedostajalo od samog starta. Sledi meč sa ekipom Kolubare, koja je već prošle sezone pokazala da može mnogo, upravo pod dirigentskom palicom Marka Dimitrijevića. Sada je prvi trener na drugoj strani, i sa željom da ostvari veoma važnu pobedu u novoj sezoni..
„Došlo je do promena kod nas. Doveli smo jednog igrača na poziciji pet. To je Miloš Pajović, crnogorski internacionalac. Nesumnjivo govorim da će nam on značiti dosta, jer nam je upravo pozicija na kojoj on igra bila slaba tačka u timu. Mislim da će nam Pajović dosta pomoći u nastavku takmičenja, a posebno jer ćemo neke od igrača koji su prinuđeno igrali na drugim pozicijama, vratiti na njihove prirodne pozicije i samo to već je plus za nas kao tim. Što se tiče utakmice sa Kolubarom, to je jedna jako iskusna ekipa. Odliča šuterska ekipa, sa Stojadinovićem i Simićem, koji je po mom mišljenju i najbolji šuter ove lige već godinama unazad. Simić je igrač koji može u svakom trenutku da ubaci i po 20+ poena i mi moramo da obratimo pažnju na to. Mislim da su i oni određenim kadrovskim problemima, sa nekoliko povređenih košarkaša, ali i mi još uvek imamo rovite igrače, koji se vraćaju iz težih povreda i dugih pauza. Mi više nemamo pravo na kiks, posebno ne na domaćem terenu, kao što smo doživeli u prvom kolu protiv ekipe Zdravlja. Pričali smo prethodnih dana, analizirali sve i došli smo do jedinog logičnog zaključka a to je da pobeda na ovoj utakmici ne sme da dođe u pitanje. Zadovoljan sam jer se i igrači tako ponašaju na treninzima i zaista je disciplina i njihova radna etika na zavidnom nivou ove nedelje.“, ističe prvi trener KK Sloge, Marko Dimitrijević.
Statistički gledano, Sloga mora da popravi šut iz igre, ali to je nešto na šta se ne može uticati. Šut na utakmici ili krene ili ne. S druge strane, vredno rade na taktici i svim ostalim segmentima igre.

Jedan od povratnika u Slogu je Đorđe Simeunović, koji se vratio u rodni grad nakon tri sezone, spreman da pruži maksimum i pomogne timu u kojem je napravio prve košarkške korake…
„Jako mi je drago što sam se dogovorio sa upravom da se ponovo vratim u moj prvi klub. Očekivanja moja ali i svih saigrača su velika od ove sezone. Nismo startovali kako smo želeli i očekivali, ali pokušaćemo da u nastavku sezone na što bolji način prezentujemo ovaj tim za ovu sezonu. Loš start mogu da pripišem i kasnijem okupljanju ekipe i promeni trenera u toku pripremnog perioda. Nadam se da ćemo sad to promeniti, već ove subote i otvoriti niz pobeda.“, rekao je pred meč sa Kolubarom iz Lazarevca, Đorđe Simeunović, košarkaš kraljevačke Sloge.
Atmosfera u timu je dobra, sve je usmereno na narednu utakmicu protiv Kolubare, koja je na programu u standardnom terminu, u subotu od 19 časova i 30 minuta. Jako značajna biće i podrška publike, koja može da prisustvuje mečevima u određenom broju naravno poštujući propisane epidemiološke mere. Izvor KK Sloga